Matt Damon se godinama oporavljao nakon uloge u vojnom trileru iz 1996. godine

Foto: Press

AMERIČKI glumac Matt Damon u karijeri je utjelovio različite likove. Neke pripreme za ulogu bile su više, a neke manje zahtjevne, ali glumac se za svaku ulogu morao jako pripremiti. Međutim, za ulogu u jednom ratnom trileru iz 1996. godine otkrio je da je bila najizazovnija u njegovoj karijeri.

Riječ je o ulozi u filmu Hrabrost ratnika (eng. Courage Under Fire) iz 1996. godine, u kojem je Matt Damon glumio vojnog liječnika Andrewa Ilarija.

 

Za ulogu u ovom trileru prošao je kroz drastičnu fizičku transformaciju. Toliko je smršavio da je nakon snimanja završio pod liječničkim nadzorom. Od snimanja filma oporavljao se čak dvije godine, tijekom kojih je morao piti razne lijekove kako bi ispravio štetu koju je nanio svom tijelu, prenosi Far Out Magazine. 

"Morao sam jako smršavjeti, to je bila najzahtjevnija stvar koju sam morao učiniti u životu. 63 kilograma nije prirodna težina za mene. Dijeta je bila teška, jeo sam samo pileća prsa. Nisam imao kuhara, sam sam sve pripremao i radio ono što sam mislio da moram. Sve je bilo nevjerojatno izazovno", komentirao je glumac svoju drastičnu transformaciju, prenosi Far Out.

Radnja trilera, koji je nastao u režiji Edwarda Zwicka, prati priču o časniku američke vojske Natu Serlingu (Denzel Washington), koji je očajan zbog smrtonosne pogreške koju je napravio te istražuje je li zapovjednica Karen Walden dostojna za Medalju časti. Andrew Ilario je u filmu jedan od vojnika koji radi s Karen Walden (Meg Ryan).

Hrabrost ratnika dostupna je za gledanje u Hrvatskoj na streaming-servisu Disney+.

Pročitajte više