Michael Oher tvrdi da Priča o prvaku nije istinita i tuži obitelj Tuohy

Foto: EPA/Screenshot Youtube: Warner Bros.

MICHAEL Oher, bivši igrač Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), po čijoj životnoj priči je snimljen film Priča o prvaku (The Blind Side), tvrdi da je film baziran na laži i tuži obitelj Tuohy, koja je podijelila njegovu priču.

Priča o prvaku se bazira na tome da je Ohera, čija majka je bila ovisnica o drogi, a otac zatvorenik, posvojila obitelj Tuohy, zbog koje je dobio priliku igrati američki nogomet za Sveučilište u Mississippiju, nakon čega je završio u NFL-u.

No Oher sada tvrdi da ga Tuohyji nisu legalno posvojili kao što je prikazano u filmu. Poznati sportaš je rekao da ga je obitelj Tuohy prevarila i kad je napunio 18 godina navela da potpiše ugovor kojim su postali njegovi konzervatori. Da je posvojen, imao bi kontrolu nad svojim financijama, ali ovako su oni dobili pravo na donošenje odluka u njegovo ime. Oher tvrdi da je ovo doznao tek u veljači ove godine.

Sandra Bullock i Tim McGraw su u filmu iz 2009. godine utjelovili bračni par Tuohy, Leigh Ann i Seana, dok je Quentin Aaron utjelovio Ohera. Bullock je za svoju ulogu osvojila Oscara za najbolju glumicu, a sam film je nominiran za Oscara za najbolji film.

Film je zaradio preko 309 milijuna dolara, a dio profita su dobili par Tuohy i njihovo dvoje biološke djece, dok Oher tvrdi da nije zaradio ništa, iako je njegova životna priča prodana filmskom studiju.

Oher je uz pomoć pisca Dona Yeagera prošli tjedan objavio svoju verziju priče, u knjizi When Your Back’s Against the Wall, u kojoj je objasnio komplicirani odnos koji ima s Pričom o prvaku.

Pročitajte više