Moglo bi vas iznenaditi tko je skoro glumio Rose u Titanicu

Screenshot: Youtube/Paramount

FILMSKA magija često leži i u odabiru glumačke postave. Od Arnolda Schwarzeneggera u ulozi Terminatora, do Alana Rickmana u ulozi profesora Snapea, postoje glumci koji su bili toliko ikonični u svojim ulogama da bi se mnogi fanovi složili kako ih je nemoguće zamijeniti. Među ovim glumcima se definitivno nalaze Leonardo DiCaprio i Kate Winslet, koji su u povijesnoj drami Titanic iz 1997. godine, redatelja Jamesa Camerona, utjelovili Jacka Dawsona i Rose Dewitt Bukater. 

Ipak, prema Collideru, lik Rose Dewitt Bukater je skoro utjelovila jedna druga holivudska zvijezda. Prije nego što je Winslet uopće imala audiciju, Cameron je u ulozi Rose vidio oskarovku Gwyneth Paltrow, koja je u to vrijeme iza sebe već imala hitove kao što su Emma i Se7en.

Paltrow u ulozi Rose Dewitt Bukater

Prema glasinama koje su kružile u to vrijeme, Paltrow je svojevoljno odbila ulogu u Titanicu, no glumica je u kasnijim intervjuima opovrgnula te glasine. "Mislim da sam bila jedan od glavnih izbora za tu ulogu - bila sam među prva dva izbora", prisjetila se Paltrow i dodala da ne voli gubiti vrijeme na razmišljanje o tome što je moglo biti.

Iako nije dobila ulogu u Titanicu, za glumicu je to možda bio blagoslov jer je godinu dana nakon što je izašao Titanic dobila svog prvog Oscara za film Shakespeare in Love. 

Odabir Kate Winslet za glavnu ulogu u Titanicu je u to vrijeme bio očit izbor, što je potvrdio i sam Cameron. Glumica je u 1990-ima iza sebe imala niz povijesnih drama, od filma Sense and Sensibility, redatelja Anga Leeja, do Hamleta, Kennetha Branagha, a svom opusu je dodala i Titanic. 

DiCaprio na audicijama

Za razliku od Winslet, DiCaprio je bio prvi izbor za ulogu Jacka Dawsona, ali ulogu skoro nije dobio zbog svog ponašanja. Cameron je u intervjuu za GQ otkrio da DiCaprio nije htio ići na probno snimanje jer je već tada bio holivudska zvijezda, a svoje mišljenje je promijenio tek kada mu je Cameron rekao da neće dobiti ulogu ako to ne obavi. 

"On je došao na set i bio je pun negativne energije, sve do trenutka kad sam rekao ‘Akcija’. Tada se pretvorio u Jacka", prisjetio se Cameron. 

Pročitajte više