Na današnji dan prije 10 godina izašao je jedan od najuspješnijih animiranih filmova

Screenshot: YouTube

Disneyjeva adaptacija Snježne kraljice pokazala se iznimno uspješnom. Franšiza Snježno kraljevstvo donijela je ovoj kompaniji sveukupno 2.7 milijardi dolara na kinoblagajnama. Na današnji dan 2013. godine izašao je prvi dio koji je porušio brojne rekorde. U Hrvatskoj se film počeo prikazivati dan kasnije, od 28. studenog.

Snježno kraljevstvo je u to vrijeme postalo najuspješniji animirani film, zaradivši 1.28 milijardi dolara. Također se u to vrijeme moglo pohvaliti i titulom najuspješnijeg filma na kojem je u ulozi redateljice radila žena, u ovom slučaju Jennifer Lee.

Osim što je u tom vremenu bio najuspješniji animirani film, Snježno kraljevstvo postalo je i najbolji mjuzikl po pitanju zarade. Naravno, ti su rekordi kasnije porušeni od Snježnog kraljevstva 2 i animirane verzije Kralja lavova iz 2019. godine.

Budući da je Snježno kraljevstvo bilo iznimno uspješno, a drugi dio je to popratio, franšiza će dobiti još nekoliko nastavaka. U fazi razvoja je treći dio, a šef Disneyja Bob Iger nedavno je potvrdio da se paralelno radi i na četvrtom dijelu.

Pročitajte više