Na HBO je stigao najuspješniji film 2024. godine

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

BLOCKBUSTER Dina: Drugi dio (Dune: Part Two) napokon je stigao na streaming servise. Najnoviji film Denisa Villeneuvea dostupan je na Maxu (poznatom i kao HBO Max) od 21. svibnja, a otkako je došao na streaming servis, već je zauzeo prvo mjesto na ljestvici najgledanijih filmova.

Epski znanstvenofantastični film imao je premijeru 1. ožujka i u kinima diljem svijeta zaradio je više od 711 milijuna dolara, što ga zasad čini najuspješnijim ovogodišnjim filmom. Prema podacima sa stranice Box Office Mojo, iza njega se nalaze Godzilla x Kong: Novo carstvo i Kung Fu Panda 4, koji su zaradili 563 i 536 milijuna dolara.

 

Osim u zaradi, film Dina: Drugi dio prestigao je svog prethodnika i u ocjenama kritičara. Prvi dio ima 83 posto na Rotten Tomatoesu i ocjenu 74 na Metacriticu, dok Drugi dio ima čak 92 posto na Rotten Tomatoesu i 79 na Metacriticu.

Radnja filma inspirirana je drugim dijelom istoimenog romana autora Franka Herbera. Paul Atreides i njegova majka Jessica pridružuju se Fremenima jer trebaju njihovu pomoć kako bi preživjeli na pustinjskom planetu i osvetili se zloj obitelji Harkonnen.

Glumačku postavu čine  Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken i Léa Seydoux. Anya Taylor-Joy ima cameo ulogu kao Alia Atreides.

Pročitajte više