Najnovija adaptacija djela Stephena Kinga već je na meti kritika: “Razočaravajuće”

Screenshot: Youtube/Paramount Plus

POČETKOM listopada na streaming platformi Paramount Plus se počeo prikazivati horor-film Pet Sematary: Bloodlines u režiji Lindsey Anderson Beer. 

Pet Sematary: Bloodlines je četvrti film u franšizi Pet Sematary, koja se bazira na istoimenom romanu poznatog pisca Stephena Kinga. Cijela franšiza je započela 1989. godine, kada je Mary Lambert režirala prvu igranu adaptaciju romana, prema scenariju koji je napisao Stephen King. Pet Sematary iz 1989. godine se i dalje smatra najboljim filmom u cijeloj franšizi. 

Tri godine kasnije Lambert je režirala nastavak, Pet Sematary Two, ali ovaj put nije surađivala s Kingom. Film je pokupio loše kritike i imao je zaradu od samo 17.1 milijun dolara. 

U 2019. godini je izašla druga adaptacija Kingovog romana, koju su ovaj put režirali Kevin Kölsch i Dennis Widmyer. Film je bio komercijalno uspješan, ali su mišljenja kritičara bila podijeljena. Pet Sematary: Bloodlines je prednastavak adaptacije iz 2019. godine, a radnja filma se događa 50 godina prije radnje originalnog filma.

 

Film prati mladog Juda Crandalla, koji sanja o bijegu iz svog malog grada, sve dok ne otkrije tajne koje su skrivene na lokalnom groblju. Glavnu ulogu u filmu igra Jackson White, a među glumačkom postavom su se našli Pam Grier i David Duchovny.

Pet Sematary: Bloodlines je razočarao fanove i kritičare

Otkako je film počeo s prikazivanjem na Paramount Plusu, fanovi na društvenim mrežama ne prestaju pričati o tome koliko su razočarani.

"Kao velikog fana Stephena Kinga, ovaj film me stvarno razočarao. Tužno", "Pogledao sam jedva 30 minuta filma Pet Sematary: Bloodlines i Pet Sematary Two mi već počinje izgledati kao remek-djelo", "Ovo je tako razočaravajuće", "Znao sam da će Pet Sematary: Bloodlines biti loš, ali nisam očekivao da će biti ovoliko loš", "Novi Pet Sematary film nije vrijedan gledanja", neki su od komentara na X-u. 

Niskih 20% na Rotten Tomatoesu upućuje na to da ni kritičari nemaju puno bolje mišljenje o filmu, a mnogi od njih su pisali da je prednastavak bio potpuno nepotreban jer nije donio ništa novo u svijet franšize.

Pročitajte više