Najskuplja scena u seriji The Office trajala je 52 sekunde i koštala 250.000 dolara

Screenshot: YouTube/NBC

THE OFFICE je i dalje jedna od najpopularnijih humorističnih serija, čak i među mlađim generacijama. Uz poznate humoristične scene, The Office su obilježili i ozbiljniji trenuci, kao što je trenutak u kojem Jim (John Krasinski) prosi Pam (Jenna Fischer), piše UNILAD.

Scena prosidbe pojavljuje se u prvoj epizodi pete sezone, nakon što Pam ode u New York na tečaj dizajna. Tamo se odluči sastati s Jimom radi ručka, ali on je iznenadi prosidbom na parkiralištu benzinske postaje.

Fischer je tijekom podcasta Official Ladies otkrila da je to najskuplja scena ikad snimljena u seriji The Office te da je koštala 250 tisuća dolara.

"Prije svega, htjela bih vam svima reći da je izvršni producent Greg Daniels pričao s nama o ovoj sceni", objasnila je Fischer. "Rekao je da stvarno želi da Jimova prosidba bude u premijeri sezone. Kao prvo, to je htio zato što bi bilo neočekivano. Sezone obično završavaju prosidbama."

"Također je htio iznenaditi ljude postavivši scenu na svakodnevnu lokaciju. Želio je da scena izgleda posebno, ali i kao da je Jim donio tu odluku bez previše planiranja."

Skupi troškovi scenografije

Iako je riječ o kratkoj sceni, dugačkoj 52 sekunde, troškovi produkcije iznosili su 250 tisuća dolara jer nije snimljena na stvarnoj lokaciji, već na setu koji je izgrađen u roku od devet dana.

Filmska ekipa tijekom gradnje seta koristila je Google Street View kako bi lokacija bila što vjernija stvarnom prikazu benzinske stanice u New Yorku. Nadalje, na setu je izgrađena kružna trkaća staza za aute, a korišten je i stroj za umjetnu kišu. Isto tako, ekipa za specijalne efekte iz pozadine snimke uklonila je kalifornijske planine i ubacila drveće tipično za istočnu obalu SAD-a.

"To je na kraju bila najskuplja scena snimljena u cijeloj seriji. Traje 52 sekunde i koštala je 250 tisuća dolara", izjavila je Fischer.

Izvršni producent Greg Daniels tijekom intervjua za Washington Post objasnio je da je scena bila skupa, ali da se isplatilo jer je to bio vrhunac priče na kojoj su radili pet godina.

Pročitajte više