Nicolas Cage je gotovo neprepoznatljiv u traileru za novi vestern

Screenshot: Youtube/Sony

NICOLAS Cage je obrijao glavu i pustio bradu za potrebe snimanja vesterna Butcher’s Crossing redatelja Gabea Polskyja. 

Film je utemeljen na istoimenom romanu pisca Johna Edwarda Williamsa iz 1960. godine, a prati grupu lovaca na bizone na Divljem zapadu. Film se bavi pitanjima ljudske prirode i muževnosti te ljudskom borbom protiv prirode. 

Scenarij za film su pisali Polsky i Liam Satre-Meloy, a osim Cagea, u filmu glume i Fred Hechinger, Jeremy Bobb, Xander Berkeley, Rachel Keller i Paul Raci. 

 

Cage je otkrio da su mu inspiracija za njegovog lika, Millera, bili Michael Jordan i Marlon Brando iz Apokalipse sada. 

"Gabe Polsky je htio da obrijem glavu kako bih izgledao slično Michaelu Jordanu. Michael Jordan je na terenu uvijek imao potrebu pobijediti. Zar nije takav i Miller? Zbog te potrebe za pogotkom, za pobjedom. To me navelo na razmišljanje", izjavio je Cage. "Taj izgled s obrijanom glavom me malo podsjećao na Kurtza iz romana Josepha Conrada i Coppolinog filma Apokalipsa sada. To ima smisla na neki način, spojivo je, moglo bi biti i jedno i drugo. To bi mogao biti spoj Michaela Jordana i Marlona Branda u Apokalipsi sada."

Butcher’s Crossing je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu prošle godine, gdje je oduševio kritičare. U kinima će biti dostupan od 20. listopada.

Pročitajte više

 

Pročitajte više