"Ništa manje ne biste očekivali od Camerona": Nastavak Avatara oduševio kritičare

Screenshot: Youtube

STIGLE su prve kritike za film Avatar: The Way of the Water i čini se da je James Cameron ponovno oduševio filmske kritičare.

I dok obožavatelji diljem svijeta željno iščekuju svoju priliku da pogledaju nastavak najprofitabilnijeg filma u povijesti, kritičari su ga imali priliku pogledati prije službene premijere i naprosto su oduševljeni viđenim. Brandon Davis, kritičar Comicbooka, opisao je film kao "vizualnu gozbu".

"Avatar: The Way of Water, budući da traje više od 3 sata, istovremeno je ispunjavajuć i ugodan. Svejedno kad završi želite znati da treći dolazi. Konstantna vizualna gozba, kreativna igra s brzinom sličica u sekundi i nikad nije dosadan. Sve u svemu, svidjelo mi se", napisao je Davis.

 

Tom Page, kritičar CNN-a, rekao je da je nastavak učinio nezamislivo u filmskoj industriji time što je bolji od originala.

"Avatar: The Way of the Water je 'više je više' napisano velikim slovima. Ljepši je, izaziva više strahopoštovanja prema Pandori, glasniji je u svojoj ambiciji zaštite okoliša, više osuđuje ljude. To je adrenalinski skok za snimanje 3D filmova i beskompromisno udvostručavanje očekivanja. Ništa manje ne biste očekivali od Camerona", napisao je Page.

"Jedan zapanjujući kadar za sljedećim"

Yolanda Machado, kritičarka Entertainment Weeklyja, nazvala ga je "Plesom s vukovima za generaciju Z".

"James Cameron je majstor tehnologije i njegova režija je ovdje najpreciznija. Film u cjelini, iako je tehnološko čudo sa svijetom koji oduzima dah, samo je Ples s vukovima i Free Willy za generaciju Z!" napisala je na Twitteru.

Perri Nemiroff, novinar Collidera, nazvao je nastavak Avatara "prilično nevjerojatnim". 

"Vjerovao sam da će James Cameron podići ljestvicu s efektima, ali ovi vizualni efekti su nevjerojatni. Jedan zapanjujući kadar za drugim. Ali ono što mi se najviše svidjelo je kako su tehnička dostignuća uvijek u službi likova i izgradnje svijeta", napisao je.

Film s trostrukom ambicijom

Avatar: The Way of Water počinje se u srijedu, 14. prosinca, prikazivati na velikim zaslonima u Francuskoj, a dva dana poslije u Sjedinjenim Državama, s trostrukom ambicijom: biti bolji od prvog nastavka, najvećeg uspjeha u povijesti svjetskog box-officea, pokazati da kina nisu mrtva i stvoriti serijal koji će biti legendaran poput Zvjezdanih ratova.

Trinaest godina nakon Avatara, koji je zaradio tri milijarde eura, ponovno se odvija na Pandori, svjetlosnim godinama udaljenoj od Zemlje, u ekološki obojenoj znanstveno-fantastičnoj priči. Snimljen je kao i prvi nastavak u 3D formatu, a traje tri sata i 12 minuta. 

U glavnim ulogama pojavljuju se Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. 

Pročitajte više