Njegov film proglašen je najstrašnijim, a sad se vraća s adaptacijom Stephena Kinga

Screenshot: Youtube

Rob Savage uskoro će poharati kina svojom adaptacijom kratke priče Stephena Kinga The Boogeyman. Film, koji je jedno od najočekivanijih horor izdanja godine, zasigurno će vratiti u kina ljubitelje horora, a ovo bi moglo biti Savageovo prvo veliko kinoizdanje, što ne znači da dosad nije pokazao svoje redateljske vještine.

Unatoč tome što ima samo 31 godinu, Rob Savage je svojim filmom Host iz 2020. već pokazao da je ime na koje treba obratiti pažnju. Iako traje nešto manje od sat vremena, ovaj film sadrži toliko straha, užasa i uzbuđenja da ga je znanstvena studija proglasila najstrašnijim na svijetu.

Radnja ovog napetog horora prati veselu ekipu koja se preko Zooma redovito čuje i razmjenjuje iskustva za vrijeme pandemije koronavirusa. Dugogodišnje prijateljice jednom prilikom dogovaraju konferencijski poziv s vidovnjakinjom kako bi razdrmale monotoni karantenski život u kojem je jedina zabava i druženje s prijateljima zapravo razgovor preko konferencijskog poziva. No kad djevojke shvate da se još netko priključio njihovom Zoom pozivu, već je prekasno.

 

Priča o tome kako je Host nastao podjednako je zanimljiva kao i sama radnja. Pred sam početak pandemije Savage je na svom Twitteru podijelio dvominutni video u kojem je na Zoom pozivu s nekoliko prijatelja, od kojih je većina završila u filmu. Savage govori svojim prijateljima da čuje nešto na svom tavanu te ga oni pozivaju da istraži o čemu je riječ i šale se da su to štakori mutanti.

Savage nosi svoj uređaj sa sobom na tavan, odražavajući scenu u Hostu u kojoj Caroline radi istu stvar. Dok polako okreće kameru uokolo, izroni zastrašujuće i krvavo lice. Njegovi prijatelji nisu znali da se sprema šala, no činilo se da su bili zabavljeni koliko i prestravljeni. Budući da su znali da je njihov prijatelj redatelj horora, vjerojatno su odmah shvatili da se radi o sjajnoj režiji i montaži.

2022. proglašen je najstrašnijim filmom

Većina glumačke postave filma prisutna je u dvominutnom videu. Savage je okupio prijatelje da glume u njegovom filmu, a čak im nije dao ni različita imena za njihove likove. Glumci su bili odgovorni za vlastitu šminku, rasvjetu, kamere i praktične efekte.

"Nismo imali scenarij, radili smo na skici od 10 stranica. Počeli smo svaki dan raditi s glumcima i ako se nešto nije činilo ispravno, to smo mogli promijeniti i igrati se dok nismo otkrili kakav će film biti", rekao je Savage za Yahoo.

Projekt Science of Scare tvrtke Broadband Choices provodi studije kako bi utvrdio koji horor film izaziva najbrže otkucaje srca kod publike. 2021. Sinister je proglašen najstrašnijim jer je uzrokovao da broj otkucaja srca publike dosegne 86 u minuti, a sljedeće godine Host je preuzeo titulu najstrašnijeg horora povećavši broj otkucaja srca na prosječno 88 u minuti.

Film ima jako malo "jump scareova", a Savage traži kreativnije načine na koje plaši svoju publiku te pokazuje da je manje zapravo više kada je u pitanju horor. Redatelj se sada vraća s The Boogeymanom, koji u kina stiže 2. lipnja.

Pročitajte više