Nova sportska drama sa Zendayom ima gotovo savršen rezultat na Rotten Tomatoesu

Screenshot: Youtube

U KINA početkom svibnja dolazi sportska drama talijanskog redatelja Luce Guadagnina pod nazivom Izazivači (eng. Challengers), sa Zendayom, Joshom O’Connorom i Mikeom Faistom u glavnim ulogama.

Radnja prati Tashi (Zendaya), nekoć mladu i uspješnu tenisačicu koja zbog ozlijede mora zauvijek prestati igrati tenis. Tashi upoznaje Arta Donaldsona i Patricka Zweiga te se udaje za Arta, kojeg godinama kasnije trenira za pobjedu na Grand Slam turnirima. Kako bi ga izvukla iz niza poraza, prisiljava ga da igra na turniru niže razine, poznatom kao Challenger, na kojem će se Art suočiti s Patrickom, poraženim rivalom s kojim oboje imaju kompliciranu prošlost.

Kritičari oduševljeni sportskom dramom

Drama je trenutno na Rotten Tomatoesu ocijenjena vrlo visokom ocjenom kritičara; na temelju više od 50 recenzija, film ima gotovo savršenih 96 posto. Ipak, s obzirom na trenutno relativno mali broj recenzija, rezultat se može promijeniti u budućnosti. 

"Uključuje tri zadivljujuće izvedbe i razigrano-eksperimentalnu režiju. Challengers je svjež, uzbudljiv i energičan", napisala je Maureen Lee Lenker iz Entertainment Weeklyja.

Pozitivnu recenziju napisao je i Peter Debruge iz Varietyja: "Zaplet 'Izazivača' mogao bi zvučati ustajalo, ali ipak postoji iskra u Guadagninovom pristupu koja uzdiže materijal, čineći ga svježim."

Film je pohvalu dobio i od Davida Rooneyja iz Hollywood Reportera. Rooney je napisao: "Pametan, zavodljiv i pun seksualne napetosti, 'Challengers' je nedvojbeno najugodniji film Luce Guadagnina do sada."

Kritičarka Clarisse Loughrey iz Independenta također je napisala pozitivnu kritiku. Za Challengers napisala je: "To je najzanimljiviji sportski film u posljednjih nekoliko godina."

Prikazivanje filma u kinima počinje 2. svibnja.

Pročitajte više