Novi film Selene Gomez dobio je najduže ovacije u Cannesu, pljeskalo mu se 9 minuta

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI mjuzikl Emilia Pérez dobio je zasad najduže ovacije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. Kako navodi Variety, publika je filmskoj ekipi pljeskala čak devet minuta. Film je režirao Jacques Audiard, a glavne uloge igraju Zoe Saldaña, Selena Gomez i Karla Sofía Gascón.

Saldaña je u mjuziklu utjelovila "prekvalificiranu i podcijenjenu" odvjetnicu Ritu, čije je odvjetničko društvo sklonije pomaganju kriminalcima nego traženju pravde. Rita pronađe izlaz iz svoje nezavidne situacije nakon što je zaposli zloglasni vođa kartela, Manitas (Gascón), koji želi napraviti operaciju promjene spola jer je oduvijek htio biti žena. Gomez je u filmu utjelovila njegovu ženu.

Film je oduševio publiku u Cannesu, a posebne pohvale pokupila je španjolska glumica Gascón koja je utjelovila vođu kartela.

Audiard je svoj najnoviji film opisao kao "operni libreto u četiri čina". Hvaljeni redatelj iza sebe ima šest filmova, od kojih su najpoznatiji Deephan iz 2015. godine i Watch the Men Fall iz 1994. godine. Deephan je osvojio Zlatnu palmu, a Watch the Men Fall tri nagrade César.

Pročitajte više