Izlazi monografija kralja horora Stephena Kinga, sadrži više od 400 obiteljskih fotki

Foto: EPA/Instagram

AMERIČKI književnik i najuspješniji autor horor romana današnjice, Stephen King, danas slavi 75. rođendan. Povodom rođendana njegove je obožavatelje dočekala vesela vijest  - 35 nakladnika diljem svijeta priprema dar kralju horora i krimića, a riječ je o monografiji pod nazivom Stephen King - Svemir najčitanijeg pisca današnjice.

Autor monografije je Bev Vincent, a najavljeni rok izlaska je do 31. listopada. Monografija će sadržavati kronološke događaje iz Kingova života i djela, od početaka 1950-ih do danas. 

Bev Vincent je, inače, izniman poznavatelj Kingova opusa i njegov prijatelj. U monografiji progovara o Stephenovim počecima, književnim uspjesima, ali i osobnim nevoljama koje često budu dio habitusa njegovih likova. Otkiva što je Kinga nadahnulo za pisanje neke priče ili romana, koje ekranizacije svojih djela voli, zašto obožava bejzbol i bostonski Red Sox te koja je pjesma najviše utjecala na njegovo stvaralaštvo.

Obiteljske fotke i naslovnice prvih izdanja

Autor nudi kronološki prikaz svih aspekata Kingova života i književnog djela s mnoštvom široj javnosti dosad nepoznatih detalja. 

U monografiji se nalazi više od 400 fotografija iz obiteljskog albuma te naslovnice prvih izdanja njihovih djela. Mnogi vjeruju da se pisca može upoznati pomnim čitanjem njegovog opusa, dok ima i onih koji smatraju da se književna djela najbolje razumiju ako se znaju pojedinosti iz piščeva života, a Vincentova monografija sažima oba pristupa.

Pročitajte više