Objavljen je trailer za film o Amy Winehouse, svi ga kritiziraju iz jednog razloga

Screenshot: YouTube/Focus Features

STUDIO Focus Features objavio je službeni trailer za Back to Black, kontroverzni biografski film o legendarnoj britanskoj pjevačici Amy Winehouse. Film, koji je režirala Sam Taylor-Johnson, već je pokupio brojne kritike obožavatelja preminule pjevačice.

Glavnu ulogu u filmu igra Marisa Abela, poznata po seriji Industry. Back to Black fokusirat će se na početke Amyne karijere i uspon u svijetu glazbe, njezin život u Londonu te snimanje njezinog najpoznatijeg albuma Back to Black.

Jack O’Connell utjelovio je njezinog bivšeg muža Blakea Fieldera-Civila, Eddie Marsan glumi njezinog oca Mitcha Winehousea, Juliet Cowen glumi njezinu majku Janis, a Lesley Manville njezinu baku Cynthiju.

 

Obožavatelji britanske zvijezde već kritiziraju film

Budući da je Amy Winehouse Estate, kojim upravlja Mitch Winehouse, dao punu podršku za snimanje filma, mnogi fanovi poznate pjevačice tvrde da film neće biti vjerodostojan i da je potpuno nepotreban.

Naime, 2015. godine redatelj Asif Kapadia režirao je Oscarom nagrađeni dokumentarni film Amy, koji je prikazao njezinu obitelj i najbliže u lošem svjetlu jer su profitirali na njezinoj patnji. Iako je film oduševio kritičare i gledatelje, Mitch Winehouse nije bio sretan jer se osjećao poput zlikovca u cijeloj priči, a tako je i ostao zapamćen među Winehousinim fanovima.

Obožavatelji tragično preminule pjevačice podijelili su svoja mišljenja o nadolazećem filmu na društvenim mrežama.

"Vjerujem da je dokumentarac Amy savršeno prikazao njezin život i karijeru. Imao je snimke iz stvarnog života i dobro je ispričao njezinu priču. Stvarno nam ne treba njezina kopija. Pustite je da počiva u miru", napisao je jedan fan na YouTubeu.

"Ne treba nam biografski film o Amy Winehouse jer smo svjedočili usponima i padovima njezine karijere. Prestanite zarađivati na njoj", napisao je korisnik X-a.

"Dokumentarac je bio tako kvalitetno snimljen. Ništa ga ne može nadmašiti. Dramatizacija života ove jadne, iskorištavane žene nije potrebna", dodao je treći obožavatelj. 

Pročitajte više