Objavljen je trailer za novi film s Jessicom Chastain koji je oduševio kritičare

Screenshot: YouTube/Ketchup Entertainment

OBJAVLJEN je službeni trailer za dramu Memory, koju je režirao Michel Franco, a glavni glumci su Jessica Chastain i Peter Sarsgaard. Film je oduševio kritičare ovogodišnjih filmskih festivala, a Sarsgaard je za svoju izvedbu osvojio nagradu Volpi Cup, koja se na Venecijanskom filmskom festivalu dodjeljuje najboljim glumcima. 

Chastain u filmu glumi Sylviju, socijalnu radnicu i bivšu alkoholičarku koja se brine o kolegi iz srednje škole Saulu, koji ju je pratio kući nakon godišnjice mature. Saul pati od demencije, a njih dvoje se neočekivano povežu oko trauma iz prošlosti i sadašnjosti.

 

"Čitajući ovaj scenarij, pomislila sam: 'Ovo je neka verzija mračnog trilera osvete u kojem žena koja je u prošlosti zlostavljana zlostavlja druge ljude'", izjavila je Chastain u jednom intervjuu za IndieWire. "Imala sam osjećaj da će radnja ići u tom smjeru, ali kako sam okretala stranicu za stranicom, ugodno sam se iznenadila kada sam vidjela da je scenarij lišen bilo kakvih klišeja. Ono što mi se stvarno svidjelo su empatija i nada na kraju."

Film su producirali Michel Franco, Eréndira Núñez Larios, Alex Orlovsky i Duncan Montgomery. Sporedne uloge u filmu igraju Merritt Wever, Jessica Harper, Elsie Fisher, Brooke Timber i Josh Charles. 

Drama Memory počet će s prikazivanjem u odabranim kinima diljem SAD-a 22. prosinca ove godine kako bi se mogla kvalificirati za Oscare, a u ostatku svijeta premijera će biti 5. siječnja 2024.

Pročitajte više