Objavljen prvi trailer za jedan od najbolje ocijenjenih ovogodišnjih trilera

Foto: Instagram

STUDIO MGM je objavio prvi trailer za psihološki triler Saltburn u kojem glavne uloge igraju Barry Keoghan, poznat po Duhovima otoka, i Jacob Elordi, zvijezda HBO-ove Euforije. 

Film prati Olivera Quicka (Keoghan), mladog studenta s Oxforda, koji igrom slučaja završi u užem krugu prijatelja popularnog i bogatog studenta Felixa Cattona (Elordi). Nakon što Felixu otkrije da ima kompliciranu obiteljsku situaciju i da se najvjerojatnije više neće vratiti kući, Felix ga poziva da ljeto provede na imanju Saltburn, na kojem živi njegova aristokratska obitelj. Oliver nije ni svjestan što ga čeka nakon što se pridruži ekscentričnoj, privilegiranoj obitelji te dolaskom na imanje započinje slijed tragičnih događaja. 

 

Saltburn je režirala engleska glumica, scenaristica i redateljica Emerald Fennell, najpoznatija po filmu Promising Young Woman, za koji je dobila Oscara za najbolji scenarij. Fennell je bila i producentica na filmu, uz Joseyja McNamaru, Toma Ackerleyja i Margot Robbie. 

Osim Keoghana i Elordija, značajne uloge u filmu igraju Rosamund Pike, Richard E. Grant, Allison Oliver, Archie Madekwe i Carey Mulligan, koja je već surađivala s Fennel na filmu Promising Young Woman. 

Saltburn je premijerno prikazan u kolovozu ove godine na Filmskom festivalu u Tellurideu, a početkom ovog mjeseca je prikazan i na Filmskom festivalu u Londonu. Film je oduševio kritičare, a najviše pohvala su dobile glumačke izvedbe Keoghana, Elordija i Pike, kao i kinematografija Linusa Sandgrena, kojeg znamo po radu na filmu Za smrt nema vremena. 

Saltburn će početi s prikazivanjem u izabranim kinima 17. studenog ove godine.

 

Pročitajte više