Objavljen trailer za film o kaskaderu Harryja Pottera koji je doživio nesreću na setu

Screenshot: Youtube/HBO

HBO je objavio službeni trailer za dokumentarni film David Holmes: The Boy Who Lived, koji prikazuje život Davida Holmesa, gimnastičara i kaskadera Daniela Radcliffea, koji je ostao paraliziran nakon nesreće na setu filma Harry Potter i Darovi smrti 1. dio. 

"Znao sam da ću biti kaskader, a onda sam dobio najbolji posao na svijetu - posao glavnog kaskadera za Daniela u filmovima o Potteru", izjavio je Holmes u traileru. 

Radcliffe, zvijezda serijala o Harryju Potteru, također se pojavljuje u dokumentarcu na kojem je radio kao izvršni producent. Holmes i Radcliffe su odrastali skupa i surađivali 10 godina, sve do trenutka tragične nesreće koja je zauvijek promijenila život bivšeg kaskadera.

 

"On mi je bio kao kul stariji brat. Radio je najopasnije vratolomije", prisjetio se Radcliffe tijekom snimanja dokumentarca. "Ovo nije fer. Nije trebao raditi ništa od toga."

"Ova užasna stvar se dogodila Daveu, ali ne želim pričati o njemu kao da mu je život bio tragedija. Način na koji je svojim životom utjecao na živote ljudi oko sebe, govori da mu je život daleko od tragedije", dodao je glumac. 

Većina fanova nije ni znala za strašnu nesreću sa seta

Mnogi fanovi su, komentirajući trailer, otkrili da nisu ni znali za tragičnu nesreću sa seta. "Kako to da nikada nisam čuo za ovu nesreću? Velik sam fan Harryja Pottera, a tek sam danas doznao za ovo. Nadam se da će novac koji će ovaj film zaraditi pomoći Davidu", napisao je jedan obožavatelj. 

"Ovo su priče za koje javnost nikada ne čuje, osim ako netko utjecajan ne počne pričati o samoj prirodi posla kaskadera. Priče koje završe u vijestima su one u kojima kaskaderi poginu", dodao je drugi. 

Dokumentarni film David Holmes: The Boy Who Lived će biti dostupan na streaming platformi HBO od 15. studenog ove godine. 

Pročitajte više