"Oduševili su me kad sam bio dijete": Andy Serkis otkrio svojih 5 najdražih filmova

Foto: EPA

Andrew C. G. Andy Serkis engleski je glumac, redatelj i pisac. Utjelovio je Golluma u filmskoj trilogiji Gospodar prstenova Petera Jacksona, za što je nagrađen Nagradom Saturn za najboljeg sporednog glumca. Njegov uspon do vrha bio je neobičan, a on je strastveni filmofil još od tinejdžerskih godina, kada je pogledao klasični film koji ga je zauvijek promijenio.

"Pogledao sam ga 1979. kad je izašao. Nisam imao pojma što ću gledati, ali bilo je jednostavno ogromno. Helikopteri i sve ostalo u vezi s filmom ostali su mi u sjećanju. Taj film zaista me duboko oblikovao kao filmskog stvaratelja, uvijek mi je bio inspiracija", rekao je glumac za Hot Corn o filmu Apocalypse Now.

 

Osim toga, kad god ima priliku, Serkis voli gledati film Jane Campion The Piano. "Jednostavno obožavam taj film", otkrio je.

Također je izjavio da je glazba Dukea Ellingtona za film Anatomy of a Murder njegova najdraža filmska glazba, dok mu je klasični mjuzikl The Sound of Music još jedan velik užitak. "Svaki put kad slušam te pjesme, uvijek me rasplaču. To je povezano s mojim djetinjstvom; još jedan film koji me stvarno oduševio kad sam bio dijete", priznao je glumac.

Kad je riječ o sceni koja ga svaki put rasplače, Serkis je izabrao dramu Whale Rider redateljice Niki Caro. Ističe trenutak kada Keisha Castle-Hughes, kao Paikea Apirana, očekuje da će joj se djed pojaviti, no on ne pokazuje nikakvu emociju prema njoj niti je prihvaća jer nije dječak.

Dakle, omiljeni filmovi Andyja Serkisa su:

  1. Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979.)
  2. The Piano (Jane Campion, 1993.)
  3. Anatomy of a Murder (Otto Preminger, 1959.)
  4. The Sound of Music (Robert Wise, 1965.)
  5. Whale Rider (Niki Caro, 2002.).
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.