Ovo je jedini film s Keanuom Reevesom koji je zaradio više od milijardu dolara

Foto: EPA

IAKO se pojavio u nekim od najuspješnijih filmskih franšiza svih vremena, kao što su Matrix i John Wick, samo jedan film u filmografiji Keanua Reevesa zaradio je više od milijarde dolara.

Riječ je o animiranom filmu Priča o igračkama 4 (Toy Story 4), financijski najuspješnijem nastavku Pixarove popularne franšize.

Reeves je u filmu posudio glas jednom od novih likova, kanadskom kaskaderu Dukeu Caboomu. Duke Caboom jedna je od novih igračaka koje protagonist Woody (Tom Hanks) upoznaje tijekom pokušaja spašavanja svog prijatelja Forkyja (Tony Hale). Duke Caboom prijatelj je Woodyjeve simpatije Bo Peep (Annie Potts).

Prema Collideru, inspiracija za njegov lik je poznati američki kaskader Evel Knievel, koji se proslavio svojim vratolomijama na motorima.

Duke Caboom i Evel Knievel Screenshot: YouTube/Pixar/Rotten Tomatoes Indie

Film je nadmašio sva očekivanja

Iako su mnogi kritičari mislili da će film biti promašaj, jer su bili uvjereni da ništa ne može nadmašiti Priču o igračkama 3, redatelj Josh Cooley te scenaristi Andrew Stanton i Stephany Folsom dokazali su im da su u krivu.

U trećem filmu Woody i ostale igračke opraštaju se od svog vlasnika, dječaka Andyja, dok se u najnovijem nastavku franšize Woody bori s egzistencijalnim pitanjima i pokušava proširiti horizonte.

Priča o igračkama 4 zaradila je oko 1.07 milijardi dolara, dok je Priča o igračkama 3 zaradila 1.06 milijardi dolara. Oba filma imaju podjednake rezultate na Rotten Tomatoesu - Priča o igračkama 4 ima ocjenu 97% od kritičara i 94% od publike, a njezin prethodnik ima 98% od kritičara i 90% od publike.

Veliki uspjeh četvrtog filma u serijalu doveo je do zelenog svjetla za Priču o igračkama 5, koja je trenutno u razvoju. Peti film u kina bi trebao doći 2026. godine.

Priča o igračkama 4 u Hrvatskoj je dostupna na streaming servisu Disney+.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.