Ovo je najprodavanija videoigra u 2023. godini, kupljena je u 22 milijuna primjeraka

Screenshot: Youtube

PREDSJEDNIK Warner Bros. Interactive Entertainmenta, David Haddab, osvrnuo se na videoigru koja je 2023. godine prodana u više od 22 milijuna primjeraka. Riječ je o videoigri Hogwarts Legacy koja je svojim odličnim rezultatom postala najprodavanija igra u prošloj godini.

Kako prenosi Variety, približno dva milijuna primjeraka prodano je tijekom prosinačke blagdanske sezone. Haddab se osvrnuo na ovaj velik uspjeh i pokazao oduševljenje rezultatom.

"Nisam samo ponosan na prodane jedinice, već i na to koliko je oduševila obožavatelje. Oživjeli smo Harryja Pottera na nov način za igrače da mogu biti dio ovoga svijeta, ove priče. I to je ono što je tim u Avalancheu namjeravao učiniti kada je razvijao igru", objasnio je i dodao: "Mislim da je to razlog zašto je imala dobar odjek i ostala najprodavanija igra godine u cijelom industriji diljem svijeta. To je pozicija koju obično drže nastavci igara i jako smo ponosni što smo se uspjeli probiti u vrh", ispričao je Haddab za Variety.

Od lansiranja 10. veljače do 31. prosinca Hogwarts Legacy je igran 707 milijuna sati. Prema Haddabu, neki obožavatelji su videoigru igrali i nekoliko puta, birajući različite kuće u Hogwartsu kako bi doživjeli drugačije iskustvo priče.

Pročitajte više