Ovo je trenutno najprodavanija igra na Steamu, već je srušila neke rekorde

Screenshot: YouTube/PlayStation

Videoigra Palworld više ne nosi titulu najprodavanije ovogodišnje igre na Steamu. U manje od dva dana tu joj je titulu preotela igra Helldivers 2, koja je došla u prodaju 8. veljače.

Helldivers 2 je nastavak popularne igre Helldivers iz 2015. godine, iza koje stoji studio Arrowhead Game. Obje videoigre smještene su u distopijsku, futurističku verziju Zemlje, nazvanu Super Zemlja. Super Zemlju napadaju razni neprijatelji, od velikih insekata do kiborga i vanzemaljaca, a na kraj im mogu ostati samo elitne skupine vojnika Helldivers.

 

Helldivers 2 je kooperativna videoigra dostupna na PC-ju i PlayStationu, u kojoj tim od najviše četiri igrača rješava misije i ubija neprijatelje Super Zemlje.

Prema portalu PC Gamer, Helldivers 2 postao je najigranija Sonyjeva videoigra izdana na Steamu, čemu svjedoči činjenica da ju je 8. veljače igralo 81.840 igrača. To je 8000 igrača više nego što je imao God of War Ragnarök prije dvije godine.

No ni sam studio nije očekivao da će igra biti toliko popularna, što je dovelo do problema sa serverima na koje su se žalili brojni igrači. Unatoč prvotnim negativnim kritikama, Helldivers 2 je 74% igrača ocijenilo pozitivno na Steamu.

Pročitajte više