Ovo su najbolje ocijenjeni filmovi Brada Pitta. U kojoj vam je ulozi najbolji?

Foto: EPA

AMERIČKI glumac i redatelj Brad Pitt glumio je u brojnim poznatim i nagrađivanim filmovima. U svojoj karijeri Pitt je glumio u više od 48 filmova, od kojih su mnogi ostvarili uspjeh i dobili odlične kritike.

Glumac je poznat po ulogama u filmovima Se7en, Troja (Troy), Oceanovih 11 (Ocean's 11), Klub boraca (Fight Club), Legenda o jeseni (Legends of the Fall), Intervju s vampirom (Interview With a Vampire) i brojnim drugim filmovima. Međutim, nijedan od njih ne nalazi se na popisu petnaest najbolje ocijenjenih filmova u kojima je Pitt glumio.

U nastavku donosimo pet najbolje ocijenjenih filmova na Rotten Tomatoesu u kojima je glumio Brad Pitt. U nekima od njih imao je glavnu, a u drugima sporednu ulogu.

12 godina ropstva (12 Years a Slave)

Povijesna drama 12 godina ropstva iz 2013. godine najbolje je ocijenjeni film u kojem je glumio Brad Pitt. Ova drama osvojila je Oscara za najbolji film, a temelji se na istoimenim memoarima Solomona Northupa iz 1853. godine. Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) bio je slobodni Afroamerikanac rođen u državi New York, koji je 1841. godine otet u Washingtonu i prodan u ropstvo.

Drama 12 godina ropstva na Rotten Tomatoesu ocijenjena je s visokih 95 posto od kritičara. Brad Pitt je u filmu utjelovio Bassa, koji je predstavljen kao najčasniji, najvjerniji bijelac kojeg je Solomon Northup susreo tijekom svog ropstva. Bass je bio stolar koji je radio na izgradnji kuće na plantaži na kojoj je Solomon radio. Bio je rođeni Kanađanin i borac za aboliciju. 

 

Igra pobjednika (Moneyball)

Igra pobjednika je biografska sportska drama iz 2011. godine koju je režirao Bennett Miller. Radnja prati glavnog menadžera Oakland Athleticsa Billyja Beanea (Brad Pitt), koji pokušava okupiti uspješnu bejzbolsku momčad sa skromnim proračunom koristeći računalno generiranu analizu.

Film je na Rotten Tomatoesu ocijenjen s 94 posto, a bio je i nominiran za šest Oscara, uključujući Oscara za najbolji film, glavnog i sporednog glumca te scenarij. 

Prava romansa (True romance)

Treći na popisu najbolje ocijenjenih filmova u kojima je glumio Brad Pitt je kriminalistički triler Prava romansa iz 1993. godine, koji je režirao Tony Scott, a napisao Quentin Tarantino. Film govori o Clarenceu Worleyju (Christian Slater), koji se ženi za prostitutku Alabamu, krade kokain od svog makroa te ga pokušava prodati u Hollywoodu, dok ga ljudi kojima je ukrao drogu pokušavaju uhvatiti.

Ovaj je film na Rotten Tomatoesu ocijenjen s 93 posto, a u njemu je Brad Pitt utjelovio Floyda. On je jedan od sporednih likova te je bio cimer Dicka Ritchieja (Michael Rapaport). Međutim, Floydov lik nije doživio sretan kraj, u filmu ga je ubio Drexl Spivey (Gary Oldman).

 

Nemilosrdni gadovi (Inglourious Basterds)

Ratna drama Quentina Tarantina iz 2009. godine vjerojatno je jedan od najpopularnijih filmova u kojima je glumio Pitt. Radnja je smještena u okupiranu Francusku tijekom Drugog svjetskog rata. Skupina američkih vojnika pod vodstvom Brada Pitta, kao poručnika Alda Rainea, ima plan kako ubiti nacističke vođe. No, oni nisu jedini koji imaju takve planove.

Nemilosrdni gadovi su na Rotten Tomatoesu ocijenjeni s 89 posto, a film je bio nominiran za čak osam Oscara. Od toga je Oscara osvojio samo Christoph Waltz za najbolju sporednu ulogu. On je u filmu utjelovio njemačkog pukovnika i nacista Hansa Landa.

Oklada stoljeća (The Big Short)

Oklada stoljeća je biografska drama iz 2015. godine koju je režirao Adam McKay. Priča prati grupu investitora od 2006. do 2007. godine koji su se kladili protiv hipotekarnog tržišta Sjedinjenih Država. U svojim su istraživanjima otkrili koliko je tržište manjkavo i korumpirano.

Brad Pitt je u filmu, koji je na Rotten Tomatoesu ocijenjen s 89 posto, glumio Bena Rickerta. Ovaj izmišljeni lik temelji se na investitoru Benu Hockettu koji je od rada s Cornwall Capitalom zaradio 80 milijuna dolara smanjivanjem tržišta nekretnina.

 

Osim ovih pet, na popisu deset najbolje ocijenjenih filmova Brada Pitta nalaze se i 12 majmuna (12 Monkeys) iz 1995. godine s 88 posto, Thelma i Louise iz 1991. s 86 posto, Bilo jednom u Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood) iz 2019. s 86 posto, Drvo života (The Tree of Life) iz 2011. godine s 85 posto i Ad Astra iz 2019. godine s 83 posto. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.