Ovo su najbolji božićni filmovi za obiteljsko druženje

Screenshot: Youtube/Warner Bros. Entertainment

BOŽIĆNI filmovi često u radnji naglašavaju važne teme poput suosjećanja i obitelji, a u njima jednako uživaju odrasli i djeca. Svake godine sve je više božićnih filmova u kojima publika može uživati, ali postoje oni kojima će se gledatelji uvijek vraćati, koliko god puta ih pogledali.

Ovo su neki od takvih primjera koji su idealni za kvalitetno obiteljsko druženje. Neki od njih će vas rasplakati, a neki nasmijati, ali sigurno je da ćete uživati gledajući ih.

Luda božićna zvona (1996.)

Božićna komedija s Arnoldom Schwarzeneggerom i Sinbadom u glavnim ulogama savršena je za užitak cijele obitelji. Luda božićna zvona smiješna je priča o dvojici očeva koji na Badnjak očajnički žele kupiti akcijsku figuru Turbo-Mana, ali je ona rasprodana u cijelom gradu. Kroz cijeli film pratimo smiješnu radnju u kojoj Schwarzenegger i Sinbad sabotiraju jedan drugoga kako bi usrećili svoje dijete za Božić.

 

Polarni ekspres (2004.)

U režiji Roberta Zemeckisa i s naracijom Toma Hanksa, Polarni ekspres je animirani božićni film koji je oduševio milijune gledatelja diljem svijeta. Prati priču o dječaku koji u vlaku pod nazivom Polarni ekspres putuje na Sjeverni pol. Film prikazuje čaroliju Božića kao rijetko koji film, a unatoč tome što je objavljen u digitalnoj eri, ostavlja dojam starog božićnog klasika.

Čudo u 34. ulici (1947.)

Čudo u 34. ulici božićni je klasik koji prikazuje priču o Djedu Božićnjaku iz trgovačkog centra, koji tvrdi da je pravi Djed Božićnjak, ali mu nitko ne vjeruje. Ovaj film smatra se bezvremenskom pričom o vjerovanju i blagdanskom veselju, vrlo vješto prikazujući čaroliju Božića i duh blagdana.

 

Snjegović (1982.)

Britanski animirani film Snjegović temelji se na istoimenoj slikovnici Raymonda Briggsa. Bez puno razgovora, uključujući kultnu božićnu pjesmu Walking in the Air, ova priča o snjegoviću koji oživljava ispričana je kroz akciju, slike i glazbu te vješto prikazuje čaroliju Božića.

Kako je Grinch ukrao Božić (2000.)

Temeljen na dječjoj knjizi dr. Seussa, Kako je Grinch ukrao Božić fantastičan je blagdanski film za cijelu obitelj. Ovaj film postao je pravi božićni favorit zbog svojih ekscentričnih i neobičnih scena koje je vrlo vješto, u ulozi Grincha, izveo Jim Carrey. Ovo je priča o zelenom stvorenju koje isprva mrzi Božić, a onda kroz radnju saznaje njegovo pravo značenje. Film će mnoge potaknuti na razmišljanje i pokazati im važnost zajednice i okupljanja, posebno tijekom blagdana.

 

Sam u kući (1990.)

Film Sam u kući jedan je od onih božićnih filmova koje su svi barem jednom pogledali. Prikazuje avanturu dječaka Kevina McCallistera, koji spletom okolnosti ostaje sam kod kuće i mora obraniti svoj dom od dvojice ne tako spretnih lopova. Sam u kući je pametan, zabavan i vrlo duhovit film u kojem će sigurno uživati djeca i odrasli.

Vilenjak (2003.)

Will Farrell se 2003. godine predstavio u ulozi vilenjaka Buddyja u humorističnom filmu o čovjeku kojeg su odgojili vilenjaci Djeda Božićnjaka. Priča prati Buddyja koji odlazi u New York kako bi upoznao svog biološkog oca, a na tom putovanju mu se događaju svakakve neočekivane situacije. Vilenjak je moderni božićni klasik i savršen filmski izbor za obitelj koja se želi smijati i uživati u božićnom duhu. 

 

Klaus (2019.)

Netflixov animirani film Klaus, o podrijetlu Djeda Mraza, iskrena je i jedinstvena priča koja će dirnuti mnoge gledatelje. Prikazuje priču o poštaru koji pomaže proizvođaču igračaka Klausu dostaviti darove djeci. Ovaj animirani film ima zapanjujuću animaciju, izvrsnu glasovnu glumačku postavu, koja uključuje Jasona Schwartzmana i JK Simmona, te sentimentalnu priču. Njegova priča o ustrajnosti i darivanju savršena je za cijelu obitelj.

Muppetova Božićna priča (1992.)

Ovaj veseli film za cijelu obitelj predstavlja najbolju adaptaciju Božićne pjesme Charlesa Dickensa, piše ScreenRant. Uključujući Michaela Cainea kao Ebenezera Scroogea i niz Muppeta, ova priča vjerno prepričava omiljeni klasik s naglaskom na važnost ljubaznosti na Božić.

Divan život (1946.)

Divan život omiljeni je božićni klasik kojemu se mnogi svake godine vraćaju. Ovaj film idealan je za cijelu obitelj jer uključuje teme zajednice, obitelji i iskupljenja na način koji gledatelji svih dobi mogu razumjeti. Priča o Georgeu Baileyju koji uči kako bi svijet bio još gori da on ne postoji, danas bi bila jednako učinkovita kao što je bila 1946. godine.

 

Pročitajte više