Paul Mescal dobio ulogu u Gladijatoru 2 nakon što su ga producenti vidjeli bez majice

Foto: EPA/Screenshot: Youtube/Paramount

PAUL Mescal, irski glumac koji je nominiran za Oscara za ulogu u filmu Poslije sunca (Aftersun), nedavno je dobio glavnu ulogu u Gladijatoru 2, nastavku hita Ridleyja Scotta iz 2000. godine, a u tome mu je pomogla reakcija publike na njegov goli torzo, piše časopis People.  

Jedna od producentica Paramount Picturesa, produkcijske kuće koja radi na filmu, Daria Cercek, u nedavnom intervjuu je otkrila da je reakcija publike koju je 27-godišnji Mescal izazvao tijekom kazališne predstave Tramvaj zvan čežnja imala ulogu u odabiru glavnog glumca. 

"Glumio je Stanleyja i bilo je par trenutaka kada je skinuo majicu i to je bilo čarobno", rekla je Cercek. "Dame u publici su bile jako vokalne, a mi smo si mislili: ‘Pronašli smo svog glavnog glumca.’"

Mescal u filmu glumi Luciusa, sina Lucille iz originalnog Gladijatora, koju je utjelovila Connie Nielsen, i nećaka negativca Commodusa, kojeg je glumio Joaquin Phoenix. Lucius idolizira Maximusa, kojeg je glumio Russell Crowe, i sudjeluje u rimskim gladijatorskim borbama.

Mescal je tijekom intervjua za The Hollywood Reporter u veljači otkrio da nije išao na audiciju za Gladijator 2, već da mu je uloga ponuđena nakon razgovora s Ridleyjem Scottom. 

"Ponosan sam što mogu sudjelovati u filmu", rekao je tada Mescal. "Ovo je zastrašujuć pothvat. Nervozan sam oko toga, ali vjerujem da mogu uspjeti."

Glumac je također otkrio da će morati vježbati za ulogu, ali ne želi pretjerati u tome. "Kad gledam filmove, ponekad si mislim: ‘Ova osoba ne izgleda realistično’", rekao je Mescal o akcijskim filmovima. 

Mescala danas smatraju jednim od najperspektivnijih mladih glumaca, a iza sebe već ima nominacije za Oscara, nagradu BAFTA i nagradu Emmy. Glumac je također osvojio prestižnu nagradu Laurence Olivier za svoju ulogu Stanleyja Kowalskog u Tramvaju zvanom čežnja.  

Pročitajte više