Pop zvijezda se baca u filmske vode: Taylor Swift će režirati svoj prvi film

Foto: EPA

DISNEY, Netflix i Universal natjecali su se za prava na prikazivanje koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour na svojim streaming platformama, a pobjedu je odnio Disney, koji je platio 75 milijuna dolara. Prema portalu World of Reel, to ne predstavlja kraj suradnje između Disneyja i pop zvijezde. 

Naime, Swift već duže vrijeme planira prijeći u filmske vode, a taj trenutak sve je bliže. Pjevačica je u prosincu 2022. najavila da planira snimiti film za produkcijsku kuću Searchlight, koja je u vlasništvu Disneyja, a sa snimanjem će krenuti čim završi sa svojom svjetskom turnejom The Eras.

Swift je već napisala scenarij za dugometražni film koji će sama režirati. Poznata pjevačica dosad je režirala čak 18 glazbenih spotova, a 2021. godine napisala je i režirala kratki film All Too Well: The Short Film, za koji mnogi tvrde da je inspiriran njezinom propalom vezom s glumcem Jakeom Gyllenhaalom.

Swift je već pokupila brojne pohvale za svoje redateljske pothvate. Snimatelj Rodrigo Prieto rekao je da je Swift "odlična redateljica", dok ju je Shawn Levy, redatelj Deadpoola 3, usporedio sa Stevenom Spielbergom.

Budući da će Swift gotovo cijelu 2024. godinu provesti na turneji, koja traje sve do 8. prosinca, produkcija filma trebala bi početi ili krajem ove godine ili početkom iduće.

Pročitajte više