Popularna romantična komedija iz 2004. djelomično se temelji na istinitoj priči

Screenshot: Youtube

VJEROJATNO ste barem jednom u životu pogledali romantičnu komediju 50 prvih poljubaca (50 First Dates). U ovoj komediji iz 2004. godine glavne uloge su imali Adam Sandler i Drew Barrymore, a možda niste znali da je radnja filma inspirirana životnom pričom Michelle Philpots.

Radnja popularne komedije prati veterinara Henryja Rotha (Adam Sandler), velikog zavodnika koji se boji veza, sve dok ne upozna Lucy (Drew Barrymore). Lucy je očarala Henryja i on misli da je konačno pronašao djevojku svojih snova, sve dok ne otkrije da ga se ona sljedeći dan ne sjeća. Ona pati od amnezije uzrokovane nesrećom te se može sjetiti samo događaja koji su se dogodili do dana prije nesreće, ali ne i onoga što se dogodilo poslije.

Svake noći kad zaspe, njezino se pamćenje resetira. Međutim, to ne sprječava Henryja da odluči upoznati Lucy, usprkos svim preprekama i gotovo nemogućoj zajedničkoj budućnosti.

 

U romantičnoj komediji koju je režirao Peter Segal, glumili su i Rob Schneider, Sean Astin, Dan Aykroyd, Lusia Strus, Blake Clark, Maya Rudolph i druge zvijezde.

Radnja filma inspirirana je istinitom pričom

Radnja filma 50 prvih poljubaca inspirirana je životnom pričom Michelle Philpots koja se svakog jutra budi vjerujući da je 1994. godina. Kako prenosi Collider, slično kao i Lucy u filmu, Michelle je doživjela nekoliko nesreća koje su utjecale na njezinu amneziju. Prva nesreća dogodila se 1985., a druga 1990. godine. Michelle je u obje nesreće zadobila ozljede glave, ali posljedice nije pokazivala sve do 1994. godine.

Zbog trauma koje je doživjela, isprva joj je dijagnosticirana epilepsija, ali njezino se stanje počelo pogoršavati. Michelle je imala redovite napadaje i sve više zaboravljala, a zbog problema s pamćenjem čak je izgubila i posao. Njezino se pamćenje "zamrzlo" te se svaki dan budi vjerujući da je 1994. godine, stoga joj se mora objasniti kako to nije istina, prenosi Collider.

Za razliku od Lucy u filmu, Michellein gubitak pamćenja funkcionira malo drugačije. Ona zaboravlja što se dogodilo svaki dan, ali može zaboraviti i nešto u svega nekoliko minuta. Primjerice, može upoznati nekoga, a za nekoliko minuta to u potpunosti zaboraviti. To može biti posebno izazovno za njezinog supruga, Iana Philpotsa, koji je priču svoje supruge jednom komentirao za Daily Mail.

"To može biti vrlo frustrirajuće za mene, ali moram biti strpljiv i razumjeti. Moram ostati smiren jer je volim", izjavio je tada Philpots i rekao da su se upoznali prije njezinih nesreća te da ju na njihov život podsjeća s puno fotografija koje su snimili tijekom godina.

50 prvih poljubaca moguće je pogledati na Netflixu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.