Popularna videoigra iz devedesetih dobiva svoju prvu televizijsku adaptaciju

Screenshot: YouTube/Paramount

AMAZON je dao zeleno svjetlo za igranu seriju Tomb Raider, koja će biti dostupna na streaming servisu Prime Video, potvrdio je Variety.

Izvršna producentica i scenaristica nadolazeće serije je Phoebe Waller-Bridge, dobitnica dva Zlatna globusa, tri Emmyja i jedne nagrade BAFTA. Waller-Bridge nam je najpoznatija kao glavna glumica i kreatorica nagrađivane serije Fleabag. Kao scenaristica, radila je na seriji Killing Eve i na filmu No Time To Die.

Phoebe Waller-Bridge Foto: EPA

Serija Tomb Raider temelji se na istoimenom serijalu videoigara koji prati fiktivnu britansku arheologinju i plemkinju, Laru Croft. Prva videoigra izašla je 1996. godine i postala je veliki hit, a posljednji nastavak serijala izašao je 2018. godine. Amazon Games i studio Crystal Dynamics potvrdili su 2022. godine da rade na novom nastavku popularne avanturističke igre.

Jennifer Salke, šefica studija Amazon MGM, otkrila je da uskoro počinje potraga za novom glumicom koja će utjeloviti ovu legendarnu protagonisticu. U prijašnjim adaptacijama videoigre, Laru Croft igrale su Angelina Jolie i Alicia Vikander.

Angelina Jolie i Alicia Vikander u ulozi Lare Croft Screenshot: YouTube/Paramount/Warner Bros

"Kada bih se mogla vratiti u svoje tinejdžerske dane i reći samoj sebi da se ovo događa, mislim da bih eksplodirala", izjavila je Waller-Bridge.

"Tomb Raider je važan dio mog života i osjećam se nevjerojatno privilegiranom što ga imam priliku donijeti na televiziju uz tako strastvene suradnike. Lara Croft mi puno znači, kao i mnogima, i jedva čekam krenuti u ovu avanturu", dodala je.

Pročitajte više