Popularni znanstvenofantastični serijal dobit će svoju prvu filmsku adaptaciju

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Netflix

KINESKI redatelj Zhang Yimou, koji je režirao filmske hitove Podignite crvenu svjetiljku (Raise the Red Lantern), Kuća letećih bodeža (House of the Flying Daggers) i Heroj (Hero), radi na filmskoj adaptaciji znanstvenofantastičnog romana The Three-Body Problem, koji je napisao Liu Cixin, potvrdio je Deadline.

Vijest o nadolazećoj adaptaciji objavljena je na otvorenju Međunarodnog filmskog festivala u Šangaju, koje se održalo ovoga vikenda. Zhang je izjavio da je projekt trenutno u fazi pretprodukcije.

The Three-Body Problem je prva knjiga u serijalu nazvanom Remembrance of Earth’s Past. Serijal prikazuje događaje koji su doveli do prvog kontakta s izvanzemaljcima koji žive u obližnjem zvjezdanom sustavu, kao i posljedice tog kontakta.

Izvanzemaljci žive u zvjezdanom sustavu koji ima tri sunca, zbog čega često doživljavaju globalne katastrofe koje bi mogle zauvijek uništiti njihovu civilizaciju. Kontakt s ljudima potvrdio im je da nisu sami u svemiru te da novi dom mogu pronaći na Zemlji, no prvo se trebaju riješiti čovječanstva.

 

Netflixova adaptacija bila je hit

Roman The Three Body Problem dobio je dvije televizijske adaptacije - serija Three-Body imala je premijeru na kineskom streaming servisu Tencent Video 2023. godine, dok je serija 3 Body Problem dostupna na Netflixu od ožujka ove godine. Obje adaptacije bile su hit, ali Netflixova verzija približila je cijelu priču zapadnjačkoj publici, što je dovelo do porasta popularnosti cijelog serijala.

The Three-Body Problem trebao je dobiti i jednu filmsku adaptaciju koja se snimala od ožujka do srpnja 2015. godine, ali cijeli je projekt u međuvremenu napušten.

Na Netflixovoj adaptaciji romana radili su David Benioff i D. B. Weiss, tvorci Igre prijestolja, te Alexander Woo. Iako je njihova adaptacija pratila glavnu radnju Cixinovog romana, došlo je do promjena među nekim događajima i likovima.

Primjerice, Netflixov 3 Body Problem prati grupicu od petero znanstvenika s Oxforda, koji se ne pojavljuju u knjizi, ali su ubačeni u seriju kako bi se gledatelji mogli povezati s likovima i radnjom.

Glumačku postavu Netflixove serije čine Jovan Adepo, John Bradley, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong, Jonathan Pryce, Rosalind Chao, Ben Schnetzer i Eve Ridley.

Netflix je u svibnju potvrdio da će 3 Body Problem dobiti još dvije sezone. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.