Poznati su naziv serije i glavni glumac Netflixove adaptacije knjige Joa Nesbøa

Foto: Profimedia

U OŽUJKU je objavljeno da Netflix radi na adaptaciji poznatog serijala o detektivu Harryju Holeu, kojeg je napisao norveški pisac krimića Jo Nesbø. Nedavno je otkriveno više detalja o seriji, poput naziva i informacije tko će utjeloviti glavnog glumca u nadolazećoj adaptaciji. 

Kako prenosi Variety, knjige će se adaptirati u obliku serije koja će se zvati Jo Nesbo's Harry Hole. Glavnu ulogu detektiva Harryja Holea dobio je njemačko-norveški glumac Tobias Santelmann, koji je publici poznat po ulozi u povijesnoj dramskoj seriji The Last Kingdom, koja se prikazuje na Netflixu.

Osim naziva serije i glavnog glumca, otkriveno je još nekoliko glumačkih imena koja će se pojaviti u seriji. Uz Santelmanna, u seriji će glumiti i Joel Kinnaman kao Tom Waaler te Pia Tjelta kao Rakel Fauke. Glumačka postava otkrivena je u restoranu Schrøder u Oslu, u Norveškoj, koji predstavlja "drugi dom" Harryja Holea u romanima. Svaki glumac stigao je u automobilu koji vozi njihov lik u seriji, prenosi Deadline.

Što gledatelje očekuje u prvoj sezoni?

U prvoj sezoni serije, koja će se temeljiti na petoj knjizi u serijalu (Đavolja zvijezda), gledatelji će pratiti priču o dvojici policajaca i navodnih kolega koji djeluju na suprotnim stranama zakona. Tijekom prve sezone Harry Hole sukobljava se sa svojim dugogodišnjim protivnikom i korumpiranim detektivom, Tomom Waalerom. Harry je briljantan, ali izmučen detektiv odjela za ubojstva koji se bori sa svojim demonima. Morat će učiniti sve što može kako bi uhvatio serijskog ubojicu i priveo Waalera pravdi prije nego što bude prekasno.

Serija bi se na Netflixu trebala prikazivati nekad tijekom 2026. godine, a produkcija počinje već ovog mjeseca. Serija nastaje u produkciji Working Titlea i snimat će se u Oslu. Scenarist je Jo Nesbø, a za režiju je zadužen norveški redatelj Øystein Karlsen. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.