Producenti Zodiaca nisu htjeli raditi s Markom Ruffalom, evo kako su mu odbrusili

Foto: EPA

MARK Ruffalo je u nedavnom intervjuu otkrio da producenti trilera Zodiac uopće nisu bili zainteresirani za suradnju s njim, a objasnio je i zašto je došlo do toga, donosi IndieWire.

Ruffalo je u trileru Davida Finchera, iz 2007. godine, utjelovio policijskog detektiva zaduženog za pronalazak poznatog serijskog ubojice, koji se predstavljao kao Zodiac. Zodiac je ubijao ljude na području San Francisca u 1970-ima, a njegov identitet je i dalje nepoznat. Uz Ruffala, u filmu su glumili Jake Gyllenhaal i Robert Downey Jr.

Screenshot: Youtube/Paramount Pictures

"Filmski studiji nisu bili zainteresirani za mene", izjavili je Ruffalo. "Nikada neću zaboraviti pregovore za moju ulogu u Zodiacu. Jedan od producenata je rekao mom menadžeru: gle, boli nas briga za Marka Ruffala, mi ni ne želimo Marka Ruffala u ovom filmu, tako da ćete prihvatiti ovo što vam nudimo, ili zaboraviti na ulogu."

Utjecaj romantičnih filmova na karijeru

Prije nego što se pojavio u Zodiacu i u Marvelovom filmskom svemiru, gdje je utjelovio Hulka, Ruffalo je glumio u nekim od najboljih romantičnih komedija današnjice, poput Od klinke do komada (13 Going on 30) i Samo nebo zna (Just like Heaven). Iako su mu ove uloge donijele slavu, glumac je uvjeren da su razlog zašto ga nijedan producent nije htio.

"Ono što sam odmah primijetio u filmskoj industriji je, kada jednom budeš uspješan u nečemu, svi će misliti da si to ti", rekao je Ruffalo. "Neprestano će vam dolaziti s istim ulogama. Ali ja sam rekao, ‘Ne.’ To neće biti moja karijera. Glumit ću u što više filmova, tako da me ljudi mogu percipirati na različite načine i tako da kroz godine imam više posla."

Glumac je također izrazio zahvalnost Jossu Whedonu jer mu je ponudio ulogu Hulka, što mu je otvorilo brojna vrata.

"Činjenica da mi je prišao Joss Whedon je bila toliko iznenađujuća", izjavio je Ruffalo. "To je teška uloga - kako glumiti lika koji ne želi napraviti ono što svi očekuju od njega i držati se toga? Zvučalo je kao zamka. Pročitao sam scenarij i rekao: mogao bih nešto učiniti s ovim."

Pročitajte više