Producentica Terminatora otkrila zašto je Cameron izbacio jednu važnu scenu iz filma

Screenshot: Youtube/Orion Pictures

PRODUCENTICA i scenaristica prvog filma o Terminatoru Anne Hurd otkrila je da je James Cameron izbacio ključnu scenu iz akcijskog filma iz 1984. godine nakon što su ga ulagači prisilili da u njoj koristi njihove prijatelje umjesto glumaca, piše Variety. 

Scena koja je izbačena je pružala važan kontekst o tome kako je Cyberdyne Systems, tehnološka korporacija odgovorna za stvaranje Skyneta, došla u posjed čipa koji se stavlja u Terminatora. Izbrisana scena je dostupna na YouTubeu. 

"Jedan od ulagača, John Daly, i njegova produkcijska kuća Hemdale Films imali su ugovor s distributerom Orion Pictures, ali do tada još nisu bili snimili hit (to se promijenilo s našim filmom i filmom Platoon)", objasnila je Hurd. "Inzistirali su da za tu scenu koristimo prijatelje ulagača, a ne glumce, što je za nas upropastilo scenu."

Prijatelji ulagača "su bili plaćeni kao glumci, zbog zakona Taft-Hartley" dodala je Hurd. "Mislim da je Daly inzistirao da budu u filmu jer je ulagačima obećan povrat investicije i još ga nisu dobili. Daly nije vjerovao da će film biti uspješan."

Jedan od obožavatelja ju je pitao koji je razlog brisanja scene, jer njemu izvedba djeluje sasvim u redu, na što je Hurd odgovorila: "Jim (hvala Bogu) nikada nije bio zadovoljan sa 'samo u redu', čak ni tada!"

Pročitajte više