Quentin Tarantino otkrio koji mu je omiljeni film Martina Scorsesea: Veličanstven je

Foto: Profimedia

REDATELJI Quentin Tarantino i Martin Scorsese jedni su od najpoznatijih filmaša 20. i 21. stoljeća. Svaki od njih radio je na mnogim popularnim i nagrađivanim filmovima koji su osvojili kritičare i publiku. Kada je trebao izdvojiti omiljeni film Martina Scorsesea, Tarantino je odabrao dramu iz 1976. godine s Robertom De Nirom u glavnoj ulozi.

Riječ je o filmu Taksist, u kojem radnja prati psihički nestabilnog veterana Vijetnamskog rata koji radi kao noćni taksist u New Yorku. De Niro je u filmu utjelovio glavnu ulogu, taksista Travisa Bicklea, usamljenika koji ima čvrsta razmišljanja o tome što je ispravno, a što loše s čovječanstvom. Govoreći o tome zašto toliko voli ovaj film, Tarantino je istaknuo da je veličanstven.

"Jedna od stvari u vezi s Taksistom je da je jednostavno tako veličanstven. Smatram da bi to mogao biti najbolji prikaz likova u prvom licu ikad viđen na filmu. Zapravo ne mogu pomisliti na drugi, treći ili četvrti primjer koji bi uopće došao u obzir", rekao je Tarantino, prenosi Far Out Magazine.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.