Rebecca Romijn nije bila sretna tijekom snimanja X-Mena zbog ponašanja redatelja

Screenshot: Youtube/20th Century Fox

GLUMICA Rebecca Romijn, koja je u filmovima X-Men iz ranih 2000-ih glumila Raven Darkhölme, poznatiju kao Mystique, u nedavnom intervjuu je otvoreno govorila o svojim iskustvima s redateljima X-Mena Bryanom Singerom i Brettom Ratnerom, piše Variety.

Singera je nekoliko muškaraca optužilo za seksualni napad, a glumci s kojima je radio su rekli da je neprofesionalan na setu. Ratnera su za spolno uznemiravanje optužili Elliot Page, Olivia Munn i Natasha Henstridge. Romijn je rekla da se nije htjela pridružiti optuživanju redatelja jer jednostavno nije imala ništa dodati. 

"Nisam bila sretna kad sam radila s Brettom Ratnerom", otkrila je Romijn. "Ali njemu je karijera uništena. Nisam pričala o #MeToo pokretu jer sam imala probleme s dva redatelja s kojima sam radila - i obojica su dobili svoje, jedan od njih je Brett Ratner. Nisam imala osjećaj da trebam nešto reći. Znala sam da će dvojicu s kojima sam radila kad-tad dostići karma, i dostigla ih je. To je sve što imam reći."

Glumica je priznala da je suradnja sa Singerom bila puno bolja i da s njim nije imala neugodna iskustva, iako je na set dolazio nepripremljen. "On je fantastičan redatelj, znate? Bilo je odlično gledati ga kako radi", rekla je Romijn. "Trebate odlučiti želite li odvojiti umjetnika od djela. Znam da je bio u sukobu s drugim članovima glumačke ekipe, ali ja nisam bila dio toga. Nisam bila prisutna kad se to događalo, pa ne mogu pričati o tome." 

Halle Berry i Jennifer Lawrence su javno kritizirale Singera zbog ponašanja na setu koje je uključivalo burne promjene raspoloženja i živčane ispade. Redatelj je također znao nestati sa seta i ne bi ga bilo satima. Na drugu ruku, glumac Brian Cox je branio redatelja jer je bio pod pritiskom tijekom snimanja. 

Hugh Jackman, glavna zvijezda X-Mena, odbio je izravno komentirati događaje sa seta i rekao je samo da je situacija bila kompleksna.

Pročitajte više