Redatelj kultnog filma The Crow iskritizirao je nadolazeći remake

Screenshot: YouTube/Miramax/Lionsgate

TRIDESET godina nakon premijere filma The Crow, redatelj Rupert Sanders i glumac Bill Skarsgård snimili su remake kultnog filma koji je obilježila tragična smrt Brandona Leeja. No redatelj originalnog filma Alex Proyas nije im dao svoj blagoslov, prenosi Variety.

Proyas je još 2017. godine izjavio da je remake sasvim nepotreban, a u nedavnoj objavi potvrdio je svoje mišljenje.

"Zaista me nimalo ne veseli širenje negativnosti kada je riječ o radu bilo kojeg kolege filmaša", napisao je Proyas. "Siguran sam da su glumačka postava i filmska ekipa imale dobre namjere, kao i svi mi koji radimo na filmovima. Bolno mi je reći bilo što drugo na ovu temu, ali mislim da reakcija obožavatelja govori sve."

"The Crow nije samo film. Brandon Lee poginuo je tijekom snimanja, a film je dovršen u čast njegovom izgubljenom geniju i tragičnoj smrti. To je njegova ostavština. Tako i treba ostati", dodao je redatelj.

 

Lee je u umro u dobi od 28 godina, nakon što je greškom upucan u prsa tijekom snimanja filma. Nakon njegove smrti, film je dovršen uz pomoć kaskadera i specijalnih efekata. The Crow je postigao kritički i komercijalni uspjeh, a uz to je stekao kultni status.

Brojni obožavatelji filma iz 1994. godine iskritizirali su nadolazeći remake, ali redatelj remakea je u intervjuu za Vanity Fair izjavio da kroz novi film odaje počast Leeju.

"Brandon je bio originalni glas i mislim da će zauvijek biti sinonim za The Crow. Nadam se da je ponosan na ono što smo napravili i na način na koji smo vratili tu priču. Njegova duša živi u ovom filmu. U njegovoj verziji filma The Crow postoji prava krhkost i ljepota, i vjerujem da je Bill dostojan nasljednik toga", izjavio je Sanders.

 

Pročitajte više