Redatelj nove serije o Godzilli objasnio zašto Kurt i Wyatt Russell glume istog lika

Foto: EPA

MONARCH: Legacy of Monsters sljedećeg mjeseca stiže na Appleovu streaming platformu Apple TV+. Riječ je o seriji koja će pratiti članove obitelji koji kreću očevim stopama kako bi otkrili poveznicu s tajnom organizacijom Monarch.

Glavnu ulogu u seriji imat će otac i sin Kurt Russell i Wyatt Russell. Oni će glumiti istog lika, vojnog časnika Leeja. Wyatt će ga glumiti tijekom 1950-ih godina, dok će ga Kurt utjeloviti kao 50 godina starijeg čovjeka.

Radnja je smještena nakon događaja filma Godzilla vs Kong te će se sastojati od 10 epizoda. U njoj će još glumiti Anna Sawai, Kiersey Clemons, Ren Watabe, Mari Yamamoto, Anders Holm, Joe Tippett i Elisa Lasowski.

 

Jedan od redatelja serije Matt Shakman u intervjuu za Collider osvrnuo se na odabir dvojca kao istog lika. Shakman je također spomenuo da mu je Kurt jedan od najdražih glumaca te da se on savršeno uklapa u Monsterverse, filmski svijet Godzille i ostalih čudovišta.

"Naravno da smo razgovarali o različitim glumcima. To je normalan način razmišljanja. Imali smo ideju koja je uključivala Kurta i Wyatta Russella. Oni su često odabrani da glume oca i sina, no mislim da nikad nisu dobili ponudu glumiti istog lika u različitim periodima. To se činila kao nevjerojatna ideja. I tako je rijetka. Mislim, dva glumca koji si sliče jer su otac i sin igraju istu ulogu, jednostavno je ideja djelovala ispunjeno i oni su bili uzbuđeni", rekao je Shakman.

"Ideja Kurta Russella u Godzilli čini se u potpunosti pravednom. On zauzima isti fantastični prostor. Činjenica da Wyatt tako dobro funkcionira kao njegova mlađa verzija bila je takva slučajnost koju nismo mogli planirati, ali nam je sudbina omogućila", dodao je redatelj.

Pročitajte više