Redatelj Star Warsa radit će na novom nastavku kultne franšize o dinosaurima

Foto: Profimedia

NAKON što se krajem siječnja saznalo da će se snimati novi nastavak Jurskog svijeta, poznato je tko će biti redatelj. Za redatelja odabran je Gareth Edwards, koji je poznat po radu na filmovima poput The Creator, Rogue One: A Star Wars Story i Godzilla.

Redatelj je u razgovoru za Collider rekao da mu je vrlo drago što je dobio ovu priliku jer jako voli kultnu franšizu.

"Htio sam se odmoriti i počeo sam pisati svoju sljedeću ideju za film, no ovo je jedini film koji me natjerao da sve odbacim i počnem raditi na njemu. Volim Jurski park. Mislim da je prvi film filmsko remek-djelo. Ova prilika mi je poput sna. I raditi s Frankom Marshallom, Universalom i Davidom Koeppom, koji piše taj scenarij, mislim da su svi oni legende. Jako sam uzbuđen", ispričao je redatelj. 

Što je zasad poznato o novom nastavku?

Trenutno nije puno toga poznato o novom nastavku. Nije otkriven naziv novog filma ni koje će se sve zvijezde u njemu pojaviti. No, kako izvještavaju strani izvori, film bi trebao pokrenuti novu eru popularne franšize. Steven Spielberg preuzet će ulogu izvršnog producenta sa svojom produkcijskom kućom Amblin Entertainment. Film bi u kina navodno trebao doći 2025. godine.

Scenarij za nastavak i ovoga puta piše David Koepp, koji je napisao scenarij za originalni film Jurski park (Jurassic Park) iz 1993. godine, ali i za nastavak Jurski park: Izgubljeni svijet (Jurassic Park: The Lost World) iz 1997. godine. U ulogu producenta vraća se Frank Marshall, koji je radio na trilogiji Jurski svijet (Jurassic World). Uz Marshalla i Spielberga kao producent će raditi i Patrick Crowley, koji je producirao posljednji film iz franšize Jurski svijet: Vladavina (Jurassic World Dominion) iz 2022. godine.

Jurski svijet: Vladavina i Jurski svijet: Pad kraljevstva najlošije su ocijenjeni filmovi iz franšize, ali su usprkos tome ostvarili dobre rezultate u kinima. Posljednji film "Jurski svijet: Vladavina" kritičari su na Rotten Tomatoesu ocijenili sa samo 29, a njegovog prethodnika iz 2018. godine s 46 posto. 

Pročitajte više