Ridley Scott snima film o legendarnom glazbenom sastavu iz 70-ih

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

FILMSKA legenda Ridley Scott već se baca na novi projekt. Nakon što je završio sa snimanjem Gladijatora 2, slavni redatelj počinje raditi na biografskom filmu o popularnom glazbenom sastavu Bee Gees, koji su oformila braća Barry, Robin i Maurice Gibb.

Iako Scotta najbolje znamo po znanstvenoj fantastici i povijesnim filmovima, studio Paramount Pictures odlučio mu je ponuditi film o braći Gibb jer je izvršne producente oduševio Gladijator 2.

Scenarij za film napisao je John Logan, a jedan od izvršnih producenata je Barry Gibb. Biografski film produciraju Scott, Michael Pruss, Graham King i Stacey Snider.

Scott je još na početku svoje karijere planirao raditi s braćom Gibb na srednjovjekovnom filmu Castle Accident, u kojem bi popularni sastav igrao glavne uloge, ali projekt nikada nije realiziran. Umjesto filma Castle Accident, Scott je režirao svoj prvi film, The Duellists iz 1977. godine.

Bee Gees su prodali više od 220 milijuna albuma diljem svijeta, što ih čini jednim od najuspješnijih glazbenih sastava svih vremena. Premda su se glazbom počeli baviti još u 50-ima, popularnost im je naglo porasla u 70-ima, nakon što su napisali pjesme za film Saturday Night Fever.

To razdoblje označilo je vrhunac njihove karijere i dovelo je do popularnosti disko glazbe. Bee Gees su za svoj rad osvojili pet nagrada Grammy, uključujući i Grammy za album godine.

Kako je disko počeo padati u zaborav, tako su i Bee Gees gubili popularnost. Maurice Gibb preminuo je 2003. godine, u 53. godini, što je dovelo do privremenog raspada grupe. Bee Gees su se reformirali 2009. godine, ali tri godine kasnije preminuo je i Robin Gibb.

Biografski film o sastavu Bee Gees ponovno će spojiti Ridleyja Scotta i Johna Logana koji su u prošlosti surađivali na filmovima Gladijator i Alien: Covenant.

Obožavatelji Scottove filmografije ove će godine imati priliku pogledati dugo očekivani nastavak Gladijatora, u kojem glavne uloge igraju Paul Mescal, Denzel Washington i Pedro Pascal. Gladijator 2 imat će premijeru 22. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.