Ridley Scott tvrdi da je snimio filmove o superherojima: Te priče su bolje napisane

Screenshot: YouTube

Ridleyja Scotta i superheroje teško je zamisliti u istoj rečenici. Legendarni redatelj nikada nije pristupio tom podžanru, već se okrenuo projektima poput epskih spektakala, znanstveno-fantastičnih horora i akcija.

Uskoro će izaći njegov novi film o francuskom caru Napoleonu. Kritičari su ga već pogledali i jasno dali do znanja da nije najbolji Scottov film, ali da je svejedno vrijedan gledanja. Renomirani filmaš je povodom promocije svog nadolazećeg projekta odradio intervju za Deadline. Otkrio je zašto nikada nije napravio filmove o klasičnim superherojima, ali i za koje svoje likove smatra da su pravi primjer superheroja.

"Da, ponudili su mi da ih snimim, ali sam odbio. To nije za mene. Već sam snimio dva ili tri superherojska filma. Uostalom, Sigourney Weaver je superheroj u Alienima. Russell Crowe je superheroj u Gladijatoru. Harrison Ford je super antiheroj u Blade Runneru. Jedina je razlika što su te priče je**no bolje napisane", rekao je redatelj.

Ipak, Scott je priznao da je nekoć davno bio obožavatelj stripova i filmova koji se na njima temelje.

"Nisam obožavatelj superheroja, iako sam nekad volio stripove. Postoji nekoliko dobrih Batman filmova, a Donnerov Superman savršeno prikazuje tradiciju stripa. Smiješno mi je što povećavamo svoje vizualne sposobnosti, a opet su filmovi sve manje i manje stvarni. Glumci sada sve češće žele glumiti superheroje, i to samo radi velike zarade", istaknuo je Scott.

Pročitajte više