Robert de Niro ponovio ikoničnu ulogu iz Taksista u reklami za Uber

Screenshot: Youtube/Columbia Pictures

HOLIVUDSKA legenda Robert de Niro se nakon skoro 50 godina vratio svojoj ikoničnoj ulozi Travisa Bicklea iz filma Taksist, ali ovaj put u novoj reklamnoj kampanji tvrtke Uber, donosi DailyMail.

De Niro nije stranac kada su u pitanju reklame - pojavio se u reklamama za razne brendove, od pekare Warburtons do American Expressa, no vijest o Uberovoj reklamnoj kampanji je naišla na podijeljena mišljenja fanova. Dok se nekima sviđa referenca na kultni film, drugi tvrde da se De Niro prodao. 

Iako je Taksist smješten u New Yorku, Uber je svoju novu reklamu odlučio snimiti u Londonu, a uz De Nira, u reklami se pojavljuje i zvijezda Netflixovog Sex Educationa, Asa Butterfield. De Niro bi u reklami trebao izgovoriti svoj poznati citat. "You talkin’ to me?"

Taksist, redatelja Martina Scorsesea, smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena. Radnja prati Travisa Bicklea, mentalno nestabilnog veterana Vijetnamskog rata, koji radi kao taksist u New Yorku. Film istražuje Bickleovu psihu te nasilne i opsesivne sklonosti u namjeri da svijet učini boljim mjestom. Unatoč mračnim temama, film je bio instantni hit među publikom i kritičarima. 

Scenarist Taksista, Paul Schrader, nije impresioniran Uberovom nadolazećom reklamom, a svoje mišljenje je podijelio na Facebooku. 

"Auč. Ne mogu shvatiti zašto bi Bob to učinio. No nisam vidio reklamu. Ako budem imao sreće, nikad je neću vidjeti", napisao je Schrader.

Pročitajte više