Robert Downey Jr. danas je poznat kao Iron Man, no Marvel mu je htio dati drugu ulogu

Screenshot: Youtube/Disney

U POSLJEDNJIH 15 godina Marvel Studios postao je jedna od vodećih sila Hollywooda, a njihov koncept Marvelovog filmskog svemira, koji se zasad sastoji od 32 filma, zauvijek je promijenio filmsku franšizu. Sve je započelo jednim rizičnim filmom - Iron Manom redatelja Jona Favreaua.

Favreau i Feige nedavno su proslavili 15. obljetnicu Iron Mana, a pritom su se dotaknuli angažmana Roberta Downeyja Jr., piše IndieWire.

Mnogi su govorili da je angažiranje Downeyja u ulozi Iron Mana rizično jer se glumac dugo borio s ovisnošću, ali Favreau je otkrio da je Marvel htio surađivati s Downeyjem i prije Iron Mana. 

"Sjećam se da ste se već našli s Downeyjem zbog uloge Doktora Dooma ili nekog drugog projekta", rekao je Favreau u razgovoru s Feigejem. "Mislim da je imao dogovor u vezi Fantastične četvorke pa su svi već znali tko je on."

Feige i Favreau objasnili su da se sve posložilo kada je Downey pristao na ulogu Tonyja Starka.

"Kad je on dobio ulogu, život mi je postao puno lakši jer je razumio lika kojeg glumi", rekao je Favreau. "Nakon njega svi su se počeli prijavljivati jer im je projekt odjednom postao zanimljiv."

Zbog Marvelove reputacije holivudskog giganta, koji je prevelik da bi propao, mnogi zaboravljaju koliko je Marvelov filmski svemir bio rizičan u početku. Feige je rekao da neki od najranijih projekata studija nisu ispunili očekivanja, a Downeyjeva zvjezdana moć održala je brend na životu tijekom perioda nesigurnosti.

"Rekao bih Robertu: ‘Ne bismo imali ove probleme da nije bilo tebe’, drugim riječima, da nije bilo njega, ne bismo imali studio", izjavio je Feige.

Pročitajte više