Robert Pattinson nije se svidio producentima Sumraka, evo zašto je ipak dobio ulogu

Foto: EPA

REDATELJICA Sumraka Catherine Hardwicke nedavno je otkrila kako Robert Pattinson, koji se proslavio ulogom u poznatom serijalu, nije impresionirao producente tijekom svoje audicije za ulogu tinejdžerskog vampira Edwarda Cullena, piše Deadline. 

Producenti studija Summit Entertainment bili su skeptični oko Pattinsona u glavnoj ulozi, zbog čega ih je Hardwicke morala uvjeriti da je on savršen izbor. 

 

Pattinson nije izgledao dovoljno dobro za ulogu

"Kada je došao u moju kuću, imao je crne šiške i bio je izvan forme jer je cijelo vrijeme visio u pivnici", prisjetila se Hardwicke. "No pomislila sam: 'Ako je uvjerljiv uživo, sigurno će biti uvjerljiv i ispred kamere.' Morala sam biti sigurna. Naravno, uživo sam se zanijela, ali morate biti sigurni oko toga može li se nešto prenijeti na ekran."

Hardwicke je snimke audicija poslala producentima, a ubrzo je dobila i njihov odgovor. "Nazvali su me i pitali: 'Misliš li da možeš popraviti njegov imidž?' Ja sam im rekla, 'Da, naravno. Jeste li vidjeli njegove jagodice? Popravit ćemo mu frizuru i sve, počet će vježbati i bit će prekrasan.'"

via GIPHY

"No nisu mi vjerovali na prvu. On je došao tamo u prljavoj majici… To je bio Rob", dodala je redateljica. Unatoč prvotnom negodovanju, redateljica je uspjela promijeniti mišljenje producenata, a sve ostalo je povijest. 

Tko bi danas glumio u Sumraku? 

Hardwicke je tijekom intervjua također otkrila tko bi igrao glavne uloge da se popularni serijal snima u današnje vrijeme. Redateljica je rekla da bi Edwarda Cullena najvjerojatnije glumio Jacob Elordi, zvijezda serija Euforija i filma Priscilla, dok bi Bellu Swan glumila Jenna Ortega, poznata po Netflixovoj seriji Wednesday. 

Foto: EPA

"Mislim, on je odličan. On bi vjerojatno bio Edward u današnje vrijeme", rekla je redateljica o Elordiju, a pohvalila je i Ortegu. "Mislim da danas ima mnogo mladih glumaca koji su super. Naravno, upravo ste spomenuli Jennu Ortegu, ona je nevjerojatna."

Pročitajte više