Robert Pattinson radi na remakeu legendarnog horora iz 80-ih

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Shudder

Robert Pattinson i redatelj Parker Finn rade na remakeu kultnog horora Opsjednutost (Possession) iz 1981. godine, potvrdio je Deadline. Pattinson će na filmu raditi kao producent, a zasad nije poznato hoće li glumiti u filmu.

Finn piše scenarij te producira i režira nadolazeći remake. Među producentima je i Roy Lee iz produkcijske kuće Vertigo Entertainment, koji je radio na hit filmu Barbarian iz 2022. godine.

Film je inspiriran bolnim razvodom

Psihološki horor Opsjednutost režirao je i napisao poljski filmaš Andrzej Żuławski, dok su glavne uloge igrali Isabelle Adjani i Sam Neill. Radnja je inspirirana redateljevim razvodom s glumicom Malgorzatom Braunek.

Film je imao premijeru na Filmskom festivalu u Cannesu, a Adjani je dobila nagradu za najbolju glumicu. Mnogi kritičari smatraju da joj je to bila najbolja izvedba u cijeloj karijeri.

Neill je utjelovio špijuna Marka koji se nakon jedne misije vraća u Zapadni Berlin, no tamo doznaje da ga njegova žena Anna (Adjani) vara. Iako njezin muž pokušava spasiti brak, Anna traži razvod i počinje se ponašati sve čudnije.

 

Iako je film podijelio kritičare i nije bio profitabilan kada se prikazivao u kinima, s godinama je stekao kultni status.

Redatelj Parker Finn proslavio se popularnim hororom Smiješak (Smile) iz 2022. godine. Finn trenutno radi na Smiješku 2 koji će imati premijeru u listopadu ove godine.

Pattinsona smo posljednji put gledali u filmu Batman iz 2022. godine, a iduće godine gledat ćemo ga u znanstvenofantastičnom filmu Mickey 17, koji je režirao Bong Joon Ho, redatelj Parazita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.