Russell Crowe odbio je jednu od glavnih uloga u Gospodaru prstenova, otkrio i razlog

Foto: EPA

NOVOZELANDSKI glumac Russell Crowe mogao je biti dio glumačke postave legendarnog filma Gospodar prstenova: Prstenova družina (Lord of the Rings: Fellowship of the Ring) iz 2001. godine. Crowe je bio u pregovorima za jednu od glavnih uloga u filmu, onu Aragorna, koju je na kraju dobio Viggo Mortensen. U nedavnom je intervjuu otkrio zašto je na kraju odbio ulogu. 

Kako prenosi Movie Web, Crowe je gostovao u YouTube segmentu britanskog GQ-a pod nazivom Actually Me te je pričao o ovoj temi. Jedno od postavljenih pitanja bilo je žali li što je odbio ulogu u Gospodaru prstenova. 

"Zapravo ne. Bio sam veliki čitatelj Tolkiena kad sam bio dijete pa sam se prilično uzbudio oko ideje o Gospodaru prstenova. No osjećao sam da tu odluku donosi studio, a ne redatelj. Razgovarao sam s Peterom Jacksonom preko telefona i on nije govorio ono što vam pričaju redatelji ako vas stvarno pokušavaju pridobiti za projekt", rekao je Crowe. 

Imao je dojam da Peter Jackson želi da Aragorna glumi netko drugi

Oskarovac je dodao da postoji još jedan razlog zbog kojeg je odbio poznatu ulogu. Činilo mu se da redatelj Peter Jackson već ima na umu glumca kojeg bi želio vidjeti u ulozi Aragorna. Nakon toga Crowe je odustao od projekta dopustivši Jacksonu da nastavi raditi film kakav je zamislio, bez ikakve ljutnje s njegove strane, prenosi Movie Web. 

"Nekako sam stekao osjećaj da je već imao nekoga drugoga na umu koga je želio angažirati. Moj istup i prihvaćanje ponude zapravo bi mu smetali. Dolazimo iz istog mjesta, tako da postoji neizrečeno razumijevanje u tom razgovoru koje drugi možda ne bi razumjeli. Obojica smo Novozelanđani i na svoj način, bez da je rekao išta negativno, dao mi je do znanja da ima drugi plan. Pa sam sve ostavio na tome", zaključio je glumac. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.