Scenarist Barbie je ideju filma smatrao užasnom

Screenshot: YouTube

BARBIE je ovo ljeto bila pravi hit u kinima. Film je zaradio preko 1.4 milijarde dolara i uvjerljivo postao najveći film godine. Na Barbie je redateljica Greta Gerwig radila prema scenariju koji su potpisali ona i Noah Baumbach. Iako je film postao vrlo uspješan, Baumbach je priznao kako mu se ideja da snime igranu verziju poznate lutke činila užasnom.

"Kad mi je Greta ponudila posao, mislio sam da je to užasna ideja. Nisam uopće vidio način na koji bi taj film mogao biti dobar. Nisam uopće razmišljao o filmu na neko vrijeme, no ona me stalno podsjećala na njega. Govorio sam joj da nas mora izvući iz toga i onda se dogodila pandemija", rekao je scenarist.

Baumbach je objasnio kako je na kraju ipak promijenio mišljenje. To se dogodilo nakon što je pročitao jednu od ranijih verzija scenarija.

"Barbie se probudila u svojoj kućici i kad je izašla u dvorište, upoznala je nekoga tko je bio bolestan i umirao je. Čitajući scenarij, konačno sam shvatio o čemu je riječ. Film govori o prihvaćanju smrti i neredu oko svega toga tako da zvuči uzbudljivo", izjavio je.

Glavne uloge u filmu pripale su Margot Robbie i Ryanu Goslingu. Za Goslinga se čak govori da će biti jedan od vodećih kandidata za Oscara u sporednoj muškoj ulozi, za što će se morati boriti s Robertom Downeyjem Jr.-om, koji je utjelovio Lewisa Straussa u Oppenheimeru.

Pročitajte više