Scenarist Priče o igračkama 3 otkrio kako je film trebao završiti

Velik dio publike smatra da je Disneyjeva franšiza Priča o igračkama dobila savršen kraj u trećem nastavku. No, scenarist Michael Arndt, gostujući u podcastu Script Apart, otkrio je da je originalno bio planiran potpuno drugačiji, manje dramatičan kraj. 

Naime, na kraju trećeg dijela Priče o igračkama Woody, Buzz i ostale omiljene igračke dječaka Andyja skoro su izgorjele tijekom jednog od najdramatičnijih trenutaka cijele franšize. No, spašene su u zadnji čas, a kad je Andy upisao fakultet, donirane su novoj djevojčici, Bonnie.

Međutim, Arndt tvrdi da je kraj trebao biti uvelike drugačiji i da bi, vjerojatno, učinio film manje uspješnim: "Vrhunac filma trebala je biti napeta utrka s vremenom, gdje su igračke shvatile da Andy odlazi na fakultet, i to za desetak minuta, te su pobjegle iz Sunnysidea i pokušale ga stići. Nakon komedijaške potjere igračke su u zadnji čas stigle u Andyjevu sobu, gdje ih je on prije polaska sve spakirao u jednu kutiju, ostavljajući njihovu budućnost neizvjesnom."

Ipak, publika je jako dobro prihvatila dorađeni scenarij, a i Priča o igračkama 4 opravdala je njihova očekivanja. Međutim, prošlogodišnji spin-off film Svjetlosni, koji je ispričao priču o "pravom" Buzzu Lightyearu, nije uspio opravdati očekivanja i donio je još jedno u nizu razočaranja za Disney Pixar studio.

Stoga ne čudi što se mnogi pitaju je li peti nastavak Priče o igračkama doista potreban. Još nas neko vrijeme dijeli od gledanja filma, a iako je poznato da će Tom Hanks i Tim Allen reprizirati svoje uloge Woodyja i Buzza, malo se drugog zna o smjeru u kojem će film ići. Ipak, glasine sugeriraju da će publika svjedočiti Andyjevom povratku. Mnogi obožavatelji franšize brinu da bi ponovno uključivanje Andyja moglo potkopati zatvaranje te priče na uspješnom kraju trećeg nastavka.

Posljednjih godina Disney nije uspio pronaći dosljedan ritam sa svojim kinoizdanjima. Najavljujući Priču o igračkama 5, Snježno kraljevstvo 3 i Zootropolu 2, postoji nada da će s povratkom najvećih hitova uspjeti vratiti dio izgubljene publike. Naravno, postoji jednaka vjerojatnost da bi taj potez mogao rezultirati uništavanjem nasljeđa nekih od najpopularnijih franšiza studija.
 

Pročitajte više