Scenarist Taksista kritizirao Ubojice cvjetnog mjeseca zbog DiCaprijeve uloge

Screenshot: YouTube/Paramount

PAUL Schrader, redatelj Taksista i Razjarenog bika te dugogodišnji suradnik Martina Scorsesea, u nedavnom je intervjuu iskritizirao Scorseseov najnoviji film, Ubojice cvjetnog mjeseca (Killers of the Flower Moon).

Schrader je rekao da je film Ubojice cvjetnog mjeseca kvalitetan, ali je mogao biti još bolji da je DiCaprio glumio FBI agenta koji istražuje ubojstva naroda Osage, prenosi Variety.

"Marty me uspoređuje s flamanskim minijaturistima. On je sličan renesansnim umjetnicima koji su slikali freske", rekao je Schrader. "Dajte mu 200 milijuna dolara i na kraju ćete dobiti dobar film. No, meni bi se više svidjelo da je Leonardo DiCaprio glumio detektiva u Ubojicama cvjetnog mjeseca, a ne idiota. Tri i pol sata u društvu idiota previše je vremena."

DiCaprio je u originalnom scenariju za film trebao glumiti detektiva

DiCaprio je u Ubojicama cvjetnog mjeseca utjelovio prevaranta Ernesta Burkharta, koji je na poticaj svog ujaka (Robert De Niro) oženio imućnu Mollie Kyle (Lily Gladstone) iz naroda Osage. Ernest i njegov ujak sudjelovali su u ubojstvima članova Mollieine obitelji, kako bi se domogli njezinog nasljedstva. Cijela priča ispričana je iz perspektive Ernesta i Mollie.

No, u prvom scenariju za film, na kojem je Scorsese radio uz Erica Rotha, DiCaprio je trebao utjeloviti Toma Whitea, detektiva FBI-a, koji istražuje cijeli slučaj i kojeg je u filmu utjelovio Jesse Plemons. Fokus priče trebao je biti na Tomu Whiteu, ali DiCapriju se to nije svidjelo pa je nazvao Scorsesea da promijeni scenarij.

"Eric Roth i ja planirali smo ispričati priču iz perspektive agenata FBI-a koji su došli istražiti slučaj", rekao je Scorsese. "Nakon dvije godine pisanja scenarija Leo mi je prišao i pitao me: 'Gdje je srce ove priče?' Sastajao sam se i večerao s narodom Osage i pomislio si: 'Pa, ovdje se nalazi priča.' Imali smo osjećaj da prava priča ne dolazi izvana, otkud dolazi FBI, već iznutra, iz Oklahome."

 

Pročitajte više