Sean Penn ne voli ovaj klasik koji je osvojio osam Oscara: Gnjusna prevara od filma

Screenshot/Foto: Youtube/Profimedia

BAŠ KAO i mi, glumci imaju filmove koje ne vole i jednostavno ne mogu gledati. U slučaju američkog glumca Seana Penna, riječ je o kultnom, nagrađivanom filmskom klasiku Zameo ih vjetar, poznatom i pod nazivom Prohujalo s vihorom (Gone With The Wind), iz 1939. godine. 

Kako prenosi Far Out Magazine, Penn je u jednom intervjuu komentirao kako mrzi hvaljene klasike, poput Plodova gnjeva (The Grapes of Wrath) iz 1940. i Zameo ih vjetar.

Za Zameo ih vjetar Penn je komentirao da je "gnjusna prevara od filma", prenosi Far Out. Dodao je i da bi se, prema njegovom mišljenju, svi klasici trebali raditi ispočetka.

"Ponekad osjećam da bi ih jednostavno trebalo sve spaliti i početi ih raditi ispočetka", komentirao je glumac koji nije dao konkretnije obrazloženje zašto ne voli ovaj hvaljeni film. 

 

Zameo ih je vjetar je slavna američka ljubavna povijesna drama koju je režirao Victor Fleming, a temelji se na istoimenom romanu Margaret Mitchell. Radnja filma prati razmaženu južnjačku ljepoticu Scarlett O’Haru (Vivien Leigh), koja odrasta tijekom i nakon američkog građanskog rata te se zaljubljuje u Rhetta Butlera (Clark Gable).

U filmu su glumili Thomas Mitchell, Barbara O'Neil, Evelyn Keyes, Ann Rutherford, George Reeves, Fred Crane i druge zvijezde. Scenarij su napisali Margaret Mitchell, Sidney Howard i Oliver H.P. Garrett.

Nagrađivani film Zameo ih vjetar bio je nominiran za 13, a osvojio je osam Oscara na 12. dodjeli Oscara 1940. godine. Film je pobijedio u kategorijama poput najboljeg redatelja, glavne glumice, najbolje sporedne glumice i drugim kategorijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.