Film Georgea Clooneyja koji je bio promašaj u kinima napokon je pronašao publiku

Screenshot: YouTube/Amazon MGM Studios

NA AMAZON Prime Video stigla je sportska biografska drama The Boys in the Boat, koju je režirao George Clooney, a napisao Mark L. Smith. Prema portalu Reelgood, The Boys in the Boat trenutno je šesti najpopularniji film na streaming platformama.

Clooneyjeva sportska drama inspirirana je biografskom knjigom The Boys in the Boat: Nine Americans and Their Epic Quest for Gold at the 1936. Berlin Olympics, autora Daniela Jamesa Browna. Radnja prati veslački tim Sveučilišta u Washingtonu koji se natjecao na ljetnim Olimpijskim igrama 1936. godine u Njemačkoj.

U veslačkom timu bili su i siromašni studenti koji nisu imali nikakvog iskustva u veslanju. Timu su se pridružili kako bi dobili besplatni smještaj i nastavili studij. Unatoč nedaćama, kroz naporan trening uz Ala Ulbricksona, kojeg je utjelovio Joel Edgerton, uspjeli su postati prvaci i pobijediti njemački tim.

 

Glumačku ekipu čine Callum Turner, Peter Guinness, Jack Mulhern, James Wolk, Hadley Robinson i Courtney Henggeler.

Film je razočarao kritičare, ali je oduševio prosječnu publiku

Prema portalu MovieWeb, film je imao premijeru u prosincu 2023. godine jer se Amazon MGM Studios nadao da će Clooneyjeva drama sudjelovati u utrci za Oscara. No, to se nije dogodilo. Kritičari su bili podijeljeni oko filma, zbog čega na Rotten Tomatoesu ima samo 57%. Film nije uspio ostvariti ni financijski uspjeh - troškovi produkcije iznosili su oko 40 milijuna dolara, dok je zarada iznosila oko 55 milijuna dolara.

Ipak, The Boys in the Boat uspio je oduševiti prosječnu publiku, koja ga je ocijenila s 97% na Rotten Tomatoesu.

"Rotten Tomatoes trebao bi stavljati ocjene publike na Google, jer nema šanse da ovaj film zaslužuje samo 57%. Ovo je odličan film koji vrijedi pogledati kada tražite nešto od čega ćete se osjećati dobro. Odlična glumačka postava i nevjerojatna istinita priča", komentirao je jedan gledatelj.

"Kritičari mora da su pogledali drugi film. Mojoj ženi i meni se svidio. Dobro je snimljen, zabavan i ima sve što volimo", dodao je drugi.

"Smijali smo se, plakali, pljeskali i navijali tijekom gledanja filma The Boys in the Boat. George Clooney, svaka čast!" dodao je treći.

"Odlična priča, odlična gluma, ovaj sportski film morate pogledati. Ovako su se nekoć snimali filmovi", napisao je četvrti.

Film The Boys in the Boat u Hrvatskoj je dostupan na streaming servisu Prime Video.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.