Stižu nastavci horora 28 Days Later, na njima će raditi redatelj iz originalnog filma

Screenshot: Youtube

POSTAPOKALIPTIČNI horor film 28 Days Later, koji prati propast čovječanstva nakon virusa koji ljude pretvara u zombije, više od 20 godina kasnije dobiva nove nastavke. Prvi je film 28 Years Later, a na njemu će raditi redatelj Danny Boyle iz originalnog filma.

Uz Boylea, na 28 Years Later radit će i scenarist Alex Garland, koji je također sudjelovao u prvom projektu. Dvojac planira napraviti trilogiju koja će publiku vratiti u postapokaliptični zombi svijet, prenosi Movie Web. Boyle će režirati ovaj film, a Garland će napisati scenarij za sva tri filma. Uz njih će raditi producenti Andrew Macdonald i Peter Rice, koji su radili i na 28 Days Later.

Ovaj horor već je imao nastavak 2007. godine pod nazivom 28 Weeks Later, ali na njemu nije radio tim koji je sudjelovao u prvom filmu. 

Planirani proračun za svaki film je 75 milijuna dolara, a kako prenosi Movie Web, Boyle i Garland okupljaju se za ovaj novi zombi film "za koji se očekuje da će stići u studije, na streamere i druge potencijalne kupce kasnije ovog tjedna", prema više izvora. Prodaju ove trilogije vodit će WME, koji predstavlja Boylea i Garlanda. 

Trenutno nije poznato hoće li se u filmu pojaviti netko od originalne postave, poput Cilliana Murphyja, Naomie Harris ili Christophera Ecclestona, koji su glumili u prvom filmu.

 

Pročitajte više