Clint Eastwood je odbio poslušati ljude koji su mu savjetovali da ne snima ovaj film

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

U RANIM danima svoje karijere Clint Eastwood bio je poznat po ulogama staloženih i misterioznih muškaraca koji odišu muževnošću. No, krajem 70-ih odlučio je izaći iz zone komfora i prihvatiti ulogu u akcijskoj komediji Čovjek iz San Fernanda (Every Which Way but Loose).

Zvijezda dolarske trilogije u filmu je utjelovila vozača kamiona Phila Beddoea, koji živi sa svojom majkom i bratom u San Fernandu. Philo ima kućnog ljubimca, orangutana Clydea, a dodatno zarađuje u uličnim borbama.

Jedne večeri upozna pjevačicu Lynn Halsey-Taylor u koju se odmah zaljubi. No, nakon što ga Lynn opljačka i pobjegne, Philo, njegov brat Orville i orangutan Clyde upute se na putovanje kroz SAD kako bi pronašli ženu koja ga je ostavila.

 

Htio je proširiti horizonte

Kako navodi Far Out, Eastwood je u intervjuu s Davidom Thompsonom iz 1984. godine otkrio da voli izazove te da ne želi stalno igrati iste likove.

"Ne mogu glumiti isključivo tajanstvene likove koji sve drže pod kontrolom. Zabavno je glumiti takve likove, ali to sam napravio puno puta. Vjerojatno ću ih ponovno glumiti, ali moram proširiti horizonte", izjavila je zvijezda serijala Prljavi Harry.

Glumac je objasnio da su mu svi savjetovali da odbije raditi na takvom filmu jer njegovog lika ostavi žena, a za društvo ima orangutana, što nije tipično za filmove Clinta Eastwooda. No, nije ih htio poslušati jer mu se film činio zanimljivim i nije bio kao svaka druga komedija.

U intervjuu za Guardian glumac je otkrio da su ga neki ljudi preklinjali da odbije ulogu u Čovjeku iz San Fernanda, a i sam je priznao da je pristanak na tu ulogu bio čudna odluka. Ipak, Eastwood je u to vrijeme htio doprijeti do mlađe generacije i snimiti film koji bi mogla gledati djeca.

"Ovaj čudni tip priča s orangutanom o svojim problemima i gubi djevojku. Sve u vezi s tim filmom bilo je neobično. U to vrijeme mi je djelovalo kao nešto na čemu trebam raditi", objasnio je glumac.

Njegova odluka se isplatila jer je Čovjek iz San Fernanda postao jedan od njegovih najuspješnijih filmova. Iako je razočarao kritičare, doživio je veliki financijski uspjeh i zaradio 104 milijuna dolara.

Komedija Čovjek iz San Fernanda može se kupiti ili iznajmiti na streaming-servisu Prime Video. 

Pročitajte više